investor

Utfordrer Katapult: Runway FBU har utviklet egen AI til leting og analyse

Med erfaringen fra AI-bruken i Katapult har teknisk direktør Sagar Chandna gått i bresjen for AI i Runway også.

Sagar Chandna i Runway FBU
Publisert Sist oppdatert

Med bakgrunn fra Opera Software har teknisk direktør i Aker-systemets venturefond Runway FBU, Sagar Chandna, vært sentral i utviklingen av AI-løsninger hos  sin nåværende arbeidsgiver. 

I en artikkel i Dagens Næringsliv letter han og kollega Peder Hjermann på sløret og gir et innblikk i hvordan de bruker kunstig intelligens til å finne frem til nye investeringsprospekter og analysere disse.

– Vi sporet så mye vi kunne, inkludert om og hvor folk klikket innenfor epostene våre som genererte dealflow til oss, for eksempel. Og nå to og et halvt år senere har vi nok data til å forstå hva vi liker og ikke liker, hva vi vanligvis investerer i og hva vi vanligvis avslår, sier han til DN.

Runway-modellen er delt i tre, med separate løsninger for innsamling, verdsettelse og annen analyse, blant annet på ESG. 

Flere AI-løsninger

Før Chandna kom til Runway var han, ifølge avisen, delaktig i innføringen av AI iTharald Nustads venturefond, Katapult.

Det er kjent at Katapult-teamet, med Fredrik Winther i spissen og med Bakken & Bæck på laget er i gang med lansering av sin egen AI-bot som kan lete seg frem til investeringsprospekter og analysere ESG-sider ved selskapene.

Denne løsningen ble tidligere i år utsatt for kritikk fra gründerne i Deckmatch som syntes at det var for dårlig opplyst i forkant av et møte at Katapult jobbet med det de anser som et konkurrerende produkt. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.