FUSJON

Unacast-gründerne Kjartan Slette (t.v) og Thomas Walle under en lanseringsfest i New York, Nå har selskapet deres slått seg sammen med Gravy Analytics.

Unacast slår seg sammen med amerikansk analyseselskap

Den norske gründeren Thomas Walle forblir daglig leder etter sammenslåingen.

Publisert

I vår proklamerte medgründer Kjartan Slette i Unacast at det ikke var vekst for «enhver pris» for tiden, samtidig som målet om lønnsomhet rykket nærmere.

Nå har stedsdata- og analyseselskapet funnet veien helt til mål, via en sammenslåing med amerikanske Gravy Analytics. Fusjonen bekreftes i en pressemelding og av Unacasts andre medgründer, Thomas Walle.

– Til fordel for nåværende og fremtidige kunder vil vi starte en periode med akselerert utvikling av nye produkter og markedsekspansjon, skriver Walle i meldingen.

Der avslører han også at partene planlegger å øke investeringene i maskinlæring raskt.

– Ved å kombinere Unacasts styrker innen aggregert analyse, kunstig intelligens og maskinlæring med Gravys globale data og prosesseringsteknologi, vil vi bedre betjene våre kunder både nå og i fremtiden, skriver Walle.

Overlappende forretning

De to selskapene har begge slått seg opp på analyse av ulike steds- og mobilitetsdata, som de har foredlet og solgt til store selskaper, for eksempel til retailbransjen, eiendomsaktører og reklamebyråer. 

Gründerne har kjent hverandre i en årrekke, forretningsmodellene har vært delvis overlappende - og nå forener de altså krefter.

Unacast ble etablert i Norge i 2014, men er i dag registert i USA, mens utviklingavdelingen ligger i Oslo. Gravy Analytics er noen år eldre, og ble startet under navnet TimeRazor.

– Da Thomas Walle, administrerende direktør og medgrunnlegger av Unacast, og jeg først satt oss ned for å utforske synergier mellom våre respektive selskaper, var det ikke helt overraskende å oppdage at de hadde bygget en stedsanalysevirksomhet som betjener kunder i ulike markeder med ulike bruksområder. Deres produktportefølje var også komplementær til vår, skriver gründer og daglig leder Jeff White i Gravy, i en bloggpost om fusjonen.

Der kommer det frem at fusjonsprosessen har pågått en stund, og at ledergruppene ble introdusert for hverandre i august.

Fortsetter som daglig leder

Foreløpig dannes det et felles holdingselskap, mens de to selskapene lever videre side om side. En felles merkevare er dog i kjømda, går det frem av meldingen.

Norske Walle blir daglig leder, mens White tar rollen som President i det nye selskapet, uten at det spesifiseres hva det innebærer i praksis. 

Finansavisen omtalte saken først, og skriver at ingen penger har byttet hender i denne transaksjonen, og at eierskapet i det nye selskapet deles på midten mellom de to respektive aksjonærgruppene.

Blant eierne i Unacast, er statlige Investinor. Til FA sier investeringsdirektør Patrick Sandahl at de blir sittende som eier og i styret. 

Walle sier også til avisen at de sikter mot lønnsomhet tidlig i 2024.