gjenbruk

Ultralokal bruktapp gjør storinnrykk i nye barnehager

Barnehagekjeden Espira inngår samarbeid med La Vandre.

La Vandre-gründerne Tanya Farstad Valdø, Line Solheim og Tonje Berseth Nilsen, her sammen med Marit Lambrechts, administrerende direktør i Espira-barnehagene.
La Vandre-gründerne Tanya Farstad Valdø, Line Solheim og Tonje Berseth Nilsen, her sammen med Marit Lambrechts, administrerende direktør i Espira-barnehagene.
Publisert

La Vandre-appen lar foreldre og foresatte selge, gi bort eller kjøpe klær og utstyr - med sin egen barnehage, skole eller sitt eget idrettslag som markedsplass.

Tjenesten ble lansert i fjor høst, og bak selskapet står de tre gründerne Tonje Berseth Nilsen, Tanya Farstad Valdø og Line Solheim fra Bærum. De savnet en effektiv markedsplass for nærmiljøet, sammenlignet med tjenester som Finn og Facebook.

La Vandre fikk på to måneder over 200 barnehager og idrettslag om bord.

Nå inngår trioen også et samarbeid med den private barnehagekjeden Espira.

– I tillegg til bærekraftselementet i ordningen, tror vi den kan være et positivt bidrag til småbarnsforeldrene i Espiras barnehager - i stadig mer økonomisk krevende tider, sier Marit Lambrechts, administrerende direktør i Espira-barnehagene.

Hun mener tjenesten vil bidra til at flere barnefamilier kan kjøpe, selge og bytte bedre brukte kvalitetsbarneklær- og utstyr - enn de ellers kunne tatt seg råd til.

– Vi håper derfor La Vandre kan være med å bidra til større sosial utjevning i tøffe tider for småbarnsforeldre, hvor vi ser at mange sliter, sier Lambrechts.

– Bekrefter det store bærekraftspotensialet

Hun understreker at Espira ikke har noen kommersiell interesse i La Vandre.

Den private kjeden, som driver over 100 barnehager, får heller ingen inntekter basert på samarbeidet, forteller Lambrechts.

– I stedet støtter Espira tilgang til tjenesten i første omgang i nærmere 40 av våre barnehager, både som en bærekraftsatsing og som et ekstra bidrag overfor foreldre.

La Vandre-gründer Farstad Valdø gleder seg over samarbeidet.

– Klesindustrien er den nest mest forurensende industrien i verden. Når vi nå inngår vår første avtale med en av Norges største barnehagekjeder, bekrefter det det store bærekraftpotensialet som ligger i denne tjenesten opp mot småbarnsforeldre, sier hun.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!

Powered by Labrador CMS