Sparkesykkelgiganten Lime i Oslo. Foto: Torill Henriksen

Uber vil krise-investere i Lime

Med verdivurderingen 80 prosent ned, og løfter om å kjøpe hele selskapet om få år, snuser Uber på nok en sparkesykkel-aktør.

Publisert Sist oppdatert

Uber er i samtaler om å lede en større finansieringsrunde på 170 millioner dollar i sparkesykkelaktøren Lime. Det melder The Information.

Taxi-selskapet Uber ønsker å investere om lag 85 millioner dollar. Den potensielle avtalen, som investorene i Lime skal ha fått beskjed om i forrige uke, vil prise sparkesykkelselskapet til 510 millioner dollar. Det vil være en reduksjon på 79 prosent fra forrige vurdering.

Uber eier allerede en liten aksjepost i Lime, men avtalen vil gjøre at andelen øker betraktelig. Som en del av avtalen vil Uber flytte over sykler og elsparkesykler fra selskapets forrige oppkjøp, Jump, over til Lime. I tillegg vil Uber få muligheten til å kjøpe hele selskapet mellom 2022 og 2024 til en gitt pris, og vil i mellomtiden ha Lime sine sparkesykler tilgjengelig i Uber-appen.

Lime skal også ha snakket med flere eksisterende investorer om å delta i runden, men ingenting er avklart.

Finansieringen vil gi Lime nok penger til å komme seg gjennom corona-krisen, som de har blitt sterkt preget av.

Sparkesykkelaktøren stengte ned tjenesten i nesten alle markedene i seks uker da verden stengte, men åpnet nylig opp igjen i flere byer, deriblant Oslo.