Tomra blir største eier i Kezzler

Sirkulær-giganten kjøper aksjepost på 60 millioner, og skyter inn 115 millioner i varesporingsselskapet sammen med DNV og Investinor..

Strategidirektør Lars Enge mener at Kezzler er en bra match til Tomra.
Strategidirektør Lars Enge mener at Kezzler er en bra match til Tomra.
Publisert

Frem til nå har Tomra vært en kunde av Kezzler. Selskapet som er mest kjent for panteautomater, kjente på at det ga mersmak. Denne helgen ble det kjent gjennom Finansavisen at de legger til sammen 110 millioner kroner på bordet for å få en 14 prosent andel i Kezzler.

Dermed går Tomra opp som største eier i vekstbedriften som leverer en programvare som sporer varer rundt om i verden. Aksjene har de fått gjennom å kjøpe en eierpost fra investeringsselskapet Watrium for 60 millioner kroner. I tillegg går de inn med 50 millioner kroner i en emisjon der også Investinor og DNV Ventures er med.

- Tomra ble startet i en garasje i Asker, og selv om vi har vokst til et globalt teknologiselskap står entreprenørånden fortsatt sterkt hos oss. Også Kezzler er en gründerbedrift som bygger på norsk teknologi, så dette er en god match. Digitale løsninger for sporbarhet er strategisk viktig for oss, sier strategidirektør Lars Enge i Tomra til Finansavisen.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!

Powered by Labrador CMS