Den tyske gründeren og lederen av el-sparkesykkelselskapet Tier, Lawrence Leuschner, her på et Oslo-besøk i fjor. Foto: Magnus Peter Harnes

Tier utvider emisjonen igjen: Henter en milliard

Nå skal sparkesykkel-aktøren se på nye typer mikromobilitet.

Publisert Sist oppdatert

Det tyske elsparkesykkel-selskapet Tier, som kom til Oslo i fjor vår, utvider emisjonen for å hente 400 friske millioner. Det er andre gang på fire måneder de utvider runden. Dette gjør at de lukker runden på en milliard kroner. Det melder selskapet i en pressemelding.

Pengene skal brukes til videreutvikling av hardware, og R&D, i tillegg til å styrke lederteamet.

I tillegg sier selskapet at de vil utvide sin flåten - med mulige nye produktkategorier for mikro-mobilitet - for å bringe "bærekraftig mobilitet til flere mennesker og flere byer over hele Europa".

Den ytterligere finansieringen kommer fra RTP Global, Novator og et amerikansk venture-selskap, melder Tier, og kommer på toppen av en investering på 60 millioner dollar i oktober av Mubadala, det statlige investeringsmiddelet i Abu Dhabi .

I januar anskaffet Tier i all stillhet den britiske startupen Pushme Bikes, en produsent av utskiftbare batterier og annen mobilitetsrelatert maskinvare. Det antas ifølge Techcrunch at selskapet skulle utvikle et nettverk av batteribytte-stasjoner for "last mile" -transport, som ser ut til å knytte seg direkte til selskapet nå jobber med å oppgradere hele flåten med nye sparkesykler som bruker byttbare batterier.

I forbindelsen med utskiftingen, startet Tier i fjor med salg av elsparkesykler til privatpersoner.