Oslo Innovation Week

Tidligere Google-topps sopp-startup stikker av med Oslo-pris 

Oslo Innovation Week sparkes i gang med utdelingen av Oslo Innovation Award til Nomy.  

Ingrid Dynna er gründeren bak Nomy.
Ingrid Dynna er gründeren bak Nomy.
Publisert Sist oppdatert

Nomy (Norwegian Mycelium) går helt til topps og vinner Oslo Innovation Award 2025. 

Oslo-bedriften utvikler en fermenteringsteknologi basert på mycelium, soppens rotstruktur, til sidestrømmer fra matindustrien til høyverdig protein og ingredienser for mat og fôr.

Shifter har i en årrekke fulgt selskapet, som ble grunnlagt i 2020 av tidligere Google-leder Ingrid Dynna og mikrobiologen David Andrew Quist. 

– Jeg er æret over at Nomy har fått Oslo Innovation Award, uttaler Dynna, som er administrerende direktør i Nomy, i en pressemelding. 

– Denne anerkjennelsen gjenspeiler det utrolige arbeidet til teamet vårt og partnerne, og vår tro på at fermentering kan endre måten mat produseres på, fortsetter hun.

Gjennombrudd i Japan

Nomy har hatt et år preget av internasjonale gjennombrudd. 

I mai gikk den japanske sukkerprodusenten Nippon Beet Sugar Manufacturing inn på eiersiden i en investeringsrunde. 

I pressemeldingen opplyses det at selskapet hentet inn totalt 2,6 millioner euro, tilsvarende 30 millioner norske kroner, for å utvide virksomheten til Japan og resten av Europa. 

Selskapet har etablert et datterselskap i Japan, og inngått samarbeid med norske Fenja for å bygge opp produksjonskapasitet i Europa.

I 2024 fikk Nomy Katapult på eiersiden. 

Ingrid Dynna i NoMy med medgründer David Andrew Quist.

Juryen: «Leverer konkrete resultater»

Med årets seier slutter Nomy seg til rekken av tidligere vinnere som Saga Robotics, Strise, Otovo, Gelato og Kahoot. 

Oslo Innovation Award deles ut som en del av åpningen av Oslo Innovation Week, og gis til et Oslo-basert selskap som viser evne til etisk, miljømessig og økonomisk bærekraft. Det er 18. gang prisen deles ut. 

Juryen i år som besto av Stine Mølgaard Sørensen fra Alliance VC, Gisle Glück Evensen fra Summa Equity og Teodor Bjerrang fra SNÖ Ventures. 

Deres begrunnelse: 

«Vi har valgt NoMy som vinner av Oslo Innovation Award 2025 fordi selskapet eksemplifiserer hvordan innovasjon kan skape både miljømessig og økonomisk verdi. Med sin sirkulære fermenteringsplattform omdanner NoMy industrielle sidestrømmer til mykoproteiner – en løsning med potensial til å omforme hele industrier innen mat og materialer. Selskapet leverer konkrete resultater på tvers av flere av FNs bærekraftsmål (2, 9, 12 og 13), og adresserer matsikkerhet, ansvarlig produksjon og klimatiltak». 

Videre: 

«NoMy utmerker seg ikke bare gjennom sin dristige visjon, men også gjennom sin evne til å gjennomføre: med et mangfoldig og internasjonalt fotavtrykk, hovedkontor i Oslo og et datterselskap i Japan, er selskapet godt posisjonert for global vekst. Deres arbeid viser hvordan dyptgående bioteknologi kan bli en transformativ kraft i arbeidet med å bygge en bærekraftig og motstandsdyktig fremtid – og gjør NoMy til en verdig mottaker av årets pris.»