Illustrasjonsfoto: Rodion Kutsaev

Tidligere Eltek-ansatte sikter på kraftig vekst med nytt strømselskap

Publisert Sist oppdatert

Det nye strømteknologiselskapet forventer å passere 100 millioner kroner i omsetning i 2021. 

Etableringen av Pixii skjer fire år etter at taiwanske Delta kjøpte opp Eltek for 3,9 milliarder kroner, melder Finansavisen.

Bak den nye satsningen står 15 tidligere Eltek-ansatte, Reidar Hagen, tidligere leder av teknologiutviklingen i Eltek, samt markedsdirektør Morten Schøyen og milliardær Morten Angelil.

Selskapet skal utvikle og selge energilagringsløsninger til både privatpersoner, kommersielle og industrielle aktører, samt nettselskaper. Første produkt skal etter planen ut i marked en eller annen gang i 4. kvartal.

– Enheten vi jobber med kalles en bidireksjonell omformer. Det vil si at strøm i samme enhet kan gå begge veier, enten fra strømnettet og til batteriet eller motsatt, sier adm. direktør Hagen til Finansavisen.

Selskapet har hentet til sammen nær 12 millioner kroner i statlig støtte fra Forskningsrådet og Innovasjon Norge, i tillegg til å ha Angelil på eiersiden. Den tidligere Eltek-sejfen har kjøpt 24,9 prosent av aksjene i Pixii.

Pixii jobber ifølge Finansavisen med flere internasjonale pilotprosjekter, blant annet i Delhi, og studerer i første rekke markedsmulighetene i Tyskland, Danmark og California.

– Det er mye usikkerhet knyttet til de to neste årene, men vi forventer å passere 100 millioner kroner i omsetning i 2021, sier Hagen til Finansavisen.