Kevin Simons og Sigurd Seteklev (t.h.) er "nyeksaminert" fra Y Combinator.

Tidenes timing: Henter 17 millioner for å gjøre det lettere å bygge produkter uten å sitte sammen

Sigurd Seteklev og Kevin Simons i Kitemaker får Y Combinator, EQT Ventures og SNÖ på eiersiden.

Publisert Sist oppdatert

Da Seteklev og Simons startet opp i 2019, visste de like lite som alle andre at verden skulle gå inn i en altomfattende pandemi det neste året, og at en stor del av verdens arbeidstagere ville bli sittende hjemme og jobbe i lang tid. Det de imidlertid visste, var at de var misfornøyde med dagens løsninger for samhandling online, og ville gjøre det enklere og mer effektivt å jobbe sammen på produktutvikling. Kitemaker kunne neppe fått bedre timing, da behovet for remote-verktøy skjøt i været.

Knappe to år etter oppstarten har selskapet over 1100 aktive team på plattformen. Og nylig gikk det norske selskapet ut av den prestisjetunge Y-Combinator-akseleratoren i Silicon Valley. Foruten akseleratoren går nå EQT Ventures og SNÖ inn på eiersiden, med til sammen to millioner dollar.

Forenkler og effektiviserer

Seteklev og Simons kjente hverandre fra Telenor Digital og Schibsted før de startet Kitemaker. Både der og i andre prosjekter opplevde de hvor krevende det var å drive produktutvikling på tvers av organisasjonen.

- Et av de viktigste målene våre var at dette skulle være et verktøy du virkelig ønsker å bruke, enten du er utvikler, produktsjef eller designer, sier gründer Sigurd Seteklev.

Han viser til hvordan samarbeid har gått fra å være noe man gjør ansikt til ansikt og i epost, til noe man gjør via mange ulike verktøy i skyen. Kitemaker kobler disse sammen på en måte som gjør samhandlingen ekstremt enkel og effektiv for brukerne.

- Vi mente jo at produktene ikke var gode nok før pandemien. Dermed har det vært en interesse rundt nye samarbeidsverktøy en stund før dette også. Så i utgangspunktet har det vært mest på investorsiden at vi har opplevd at det er blitt mer interesse.

Det var først i tiden i Y Combinator at veksten virkelig tok av. Noe som kurven under viser. Akseleratoren varte fra januar til mars i år.

Parallell til Superhuman

Investor Teodor Bjerrang i SNÖ viser til Jira, et annet samhandlingsverktøy for produktutvikling. Han mener Kitemaker tar samhandlingen et steg videre, og trekker paralleller til effektiviteten i epost-klienten Superhuman.

- De har en unik tilnærming til samhandling, og har laget et utrolig enkelt og kjapt verktøy, sier Bjerrang, og peker på hvordan Kitemaker også integrerer Figma, Github, Slack og Discord inn i verktøyet.

Ifølge Bjerrang skal mange av selskapene som var en del av årets Y-Combinator, ha begynt å bruke verktøyet, siden årets akselerator foregikk online.

Det er første gang SNÖ investerer sammen med EQT og Y-Combinator, men det er ikke første gang de går inn sammen med kjente internasjonale størrelser. Tidligere i år gikk de inn i det norske oppstartsselskapet Portal One sammen med blant andre Atari og det Silicon Valley-baserte VC-fondet Founders Fund.