Wimp ble lansert av Platekompaniet og Aspiro i 2010, før det senere skiftet navn til Tidal. I 2015 ble det norske selskapet solgt til rapperen Jay Z – som også fikk med seg Beyoncé og Kanye West på eiersiden. Foto: AP

Tidals morselskap taper milliarder

Minustallene for Jay Zs strømmetjenestene fortsetter å øke.

Publisert Sist oppdatert

Det er fem år siden hip-hop-artisten Jay Z kjøpte den norskutviklede strømmetjenesten Tidal. Siden da har problemene stått i kø, både med søksmål, manipulering av strømmetall og store tap. I 2018 hadde selskapet tapt det dobbelte av de 464 millionene de kjøpte selskapet for.

DN melder at også morselskapet Project Panther Bidcos blør penger. I 2018 endte de med et resultat før skatt minus på 37,6 millioner dollar, eller minus 305,8 millioner kroner, beregnet etter gjennomsnittlig dollarkurs for 2018.

Det bringer de totale tapene så vidt over én milliard norske kroner før skatt i de tre fulle regnskapsårene etter oppkjøpet.

Og selv om selskapet i årsrapporten for 2018 viser til at Tidal tjener penger, og at omsetningen vokste 26 prosent, var selskapets egenkapital ved utgangen av 2018 negativ – på minus 30,3 millioner dollar.

Til tross for tapene sier toppsjef i Tidal, Juan Perez, i årsrapporten at selskapet er rustet for fortsatt drift. Konklusjonen er basert på «kvantitative og kvalitative analyser» som inkluderer faktorer som «økonomisk tilstand, tilgjengelige midler, kontantstrømsprojeksjoner og muligheten til å innhente ytterligere kapital», heter det i årsrapporten.

Videre opplyses det at aksjonærene i selskapet har avtalt å skyte inn ytterligere kapital, dersom uforutsette omstendigheter skulle kreve det.