Tibber günder Edgeir Vårdal Aksnes og Stine Trygg-Hauger, administrerende direktør i Clas Ohlson.

Tibber inngår samarbeid med Clas Ohlson

Strømselskapet vurderte å åpne egen butikk.Nå får de hylleplass hos retail-giganten.

Publisert Sist oppdatert

For første gang blir Tibbers digitale strømbesparende løsninger for hjemmet tilgjengelig i butikk og skal selges i Clas Ohlsons 90 butikker over hele landet. Tidligere har Tibbers produkter kun vært mulig å kjøpe i selskapets egen nettbutikk. Det melder selskapene i en pressemelding.

– Et samarbeide med Tibber er helt i tråd med vår strategi om å tilby kundene våre tjenester og produkter som forenkler hverdagen i alle hjem. Vi er begge opptatt av smarte dingser som rett og slett gjør ting enklere for kundene våre. Å kunne redusere strømforbruket og spare strømutgiftene er både bra for miljøet og for lommeboken, sier Stine Trygg-Hauger, administrerende direktør i Clas Ohlson.

Tibber har siden oppstarten i 2016 hatt rask vekst. Hovedveksten kommer fra å være et strømselskap, men siden lanseringen av nettbutikken i 2018 har også den blitt en viktig del av selskapet. Samarbeidet med Clas Ohlson gir Tibber nye spennende vekstmuligheter.

– Vi ønsker å gjøre det enklest mulig for folk flest å få kontroll over strømforbruket. Ved å samarbeide med Clas Ohlson får vi et unikt distribusjonsnett som gjør at vi når ut til flere og øker tilgjengeligheten på våre produkter. Vårt produkt er relativt nytt på markedet og flere trenger hjelp for å ta det i bruk. Hos Clas Ohlson kan kundene nå få hjelp og veiledning av flinke folk på en annen måte enn vi har kunnet tilby tidligere, sier Edgeir Vårdal Aksnes, administrerende direktør i Tibber.

I første omgang er det produktene Tibber Pulse og Sensibo Sky som blir tilgjengelig i Clas Ohlsons butikker og nettbutikk.

En tilfeldighet gjorde at selskapene kom i prat over kundeservice-plattformen til strømselskapet.

– Alle våre 1.700 ansatte går gjennom vårt opplæringsprogram clasroom hvor de nå blir eksperter på Tibber, hvordan man kan spare strøm hjemme, når burde man lade bilen eller sette på vaskemaskinen? De spørsmålene kan våre ansatte nå besvare, sier Clas Ohlson-sjef Stine Trygg-Hauger til E24.

Men begge påpeker til avisen at Clas Ohlson ikke skal selge strøm.

– Nei, ikke i det hele tatt, sier Trygg-Hauger i Clas Ohlson.

– Vi er kjemisk fri for strømselgere. Vi får nye rådgivere og eksperter på Tibber, men ingen som selger strøm, kun våre produkter og så kan du velge strøm akkurat hvor du vil, legger Aksnes til.