Strøm

Tibber blir dyrere

Strømselskapet øker påslag og månedsavgiften. Årsaken skal være økte handelskostnader.

Tibber-sjef Edgeir Vårdal Aksnes
Publisert Sist oppdatert

Tibber øker prisene fra april, det kommer frem i en melding som gikk ut til alle kunder tidligere i dag. 

Påslaget økes fra maks 2 øre per kilowattime til maks 2,95 øre. Samtidig går månedsavgiften opp fra 39 kroner til 49 kroner.

Ifølge Tibber selv betyr det maks 23 kroner dyrere strømregning per måned for en bolig med gjennomsnittlig forbruk (16.000 kilowattimer årlig). Det blir 276 kroner mer i året for kundene uansett hva som skjer med strømprisen, som alle strømselskaper kjøper inn til samme pris.

– Vi øker påslaget fordi vi har økte handelskostnader. Det er nødvendig for å sikre at vi ikke taper penger, sier kommunikasjonssjef Gaute Haaversen-Westhassel i Tibber til E24.

Samtidig vil sier han til avisen at påslaget vil reduseres dersom handelskostnadene deres går ned.

– Når rentene går opp påvirker det også strømselskaper som oss gjennom økte kredittkostnader. Det betyr også at dersom rentenivået går ned, vil det kunne påvirke påslaget positivt, sier han.

Tibber forklarer i meldingen at de fortsatt har noen plan om å tjene penger på kundenes strømforbruk, og at påslaget går til å dekke lovpålagte elsertifikater, kredittkostnader og øvrige handelskostnader. 

Majoritetseieren i Shifter Media, Schibsted, har også eierandeler i Tibber. Alle journalistiske vurderinger i denne saken er gjort uavhengig av dette og redaksjonen står fritt.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.