Thomas Falck går fra stillingen som CFO i Cognite etter et drøyt år.

Thomas Falck gir seg i Cognite

Etter et par år i Cognite, mener Thomas Falck at oppdraget han kom for å gjøre er utført.

Publisert Sist oppdatert

I fjor ble det kjent at styregrossist og investor Thomas Falck ga fra seg en rekke startupverv og gikk til en operasjonell stilling i Cognite, hvor han først var Head of SaaS Strategy and Execution, og senere finansdirektør. Før det hadde han vært rådgiver i selskapet i ett år.

Nå gir han seg. Tirsdag 14. september var siste arbeidsdag i dataselskapet. I løpet av den tiden har selskapet nådd (en noe omstridt) enhjørningsstatus og fått inn Accell og TCV på eiersiden.

– Det kan kanskje fremstå som en kort periode, men i Cognite går ting veldig fort og det skjer mye, så dette føles mer som syv hundeår, sier Falck til Shifter.

I et innlegg på Linkedin begrunner han avgangen blant annet med at Cognite går inn i en ny fase, der en notering på Nasdaq innen noen år har blitt luftet.

«Jeg tror noen som har 'vært der og gjort det' bør lede an, så jeg har spilt min rolle og bestemte meg for å gå videre,» skriver Falck.

– Kort periode, ja, men vi har oppnådd mye og jeg er ikke en teknisk CFO - jeg er en strateg, business-arkitekt, leder og entreprenør.

Neste steg for Falck er ikke avgjort ennå, foruten at han skal ta noen uker fri for å hvile og gå på jakt, før han bestemmer seg.

«Forhåpentligvis involverer det en ny enhjørnings-push som investor, styremedlem eller rådgiver», skriver Falck videre.

Nylig ble det kjent at Thomas Falck er valgt til å lede et offentlig utvalg som skal se på hvordan det kan bli enklere å starte, drive og vokse næringsvirksomhet her til lands.