Ingar Bentsen, daglig leder i The Factory.

TheFactory starter nytt fond: «Frem til nå kun hatt anledning til se på reisen fra sidelinjen»

Investeringsfondet skal rette seg mot både tidligfase- og vekstselskaper i et vidt spekter av bransjer.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er et vendepunkt: Vi går fra å være en ren engleinvestor til å også kunne samarbeide med andre VC-fond, co-investerer i selskaper som kommer «utenfra» og gå inn i større oppstartsselskaper, sier daglig leder og gründer av The Factory, Ingar S. Bentsen .

TheFactory er mest kjent som en av Norges største akseleratorer og inkubatorer for fintech-selskaper. Det er også en av de mest aktive engleinvestorene i Norden.

Tidligere har Bentsen & co kun investert én gang i tidligfase-selskaper som har vært gjennom akseleratorprogrammet til TheFactory.

Bentsen forteller at dette har ført til at de har gått glipp av gode investeringsmuligheter. Enten fordi selskapene allerede har sikret investorer, de har ikke vært med i akselerator- eller inkubatorprogrammet, eller de er forbi såkorn-stadiet.

– Det har vært et uttalt ønske fra våre eiere å sikre at vi kan følge opp investeringer. Vi har eksempler på selskaper som virkelig har steget i verdi på kort tid. Vi har frem til nå kun hatt anledning til se på reisen fra sidelinjen som mindre aksjonær, uten mulighet til å følge opp og opprettholde eller øke eierandel i de neste emisjonene, sier han.

Med opprettelsen av det nye fondet The Factory Norway Fund Ⅰ, vil dette endre seg.

20 prosent av fondet er øremerket investeringer i 12 - 15 tidligfase-selskaper. De resterende 80 prosentene skal gå til større investeringer i 5 - 7 selskaper i senere fase. Målet er å være fullinvestert første halvdel av 2022.

Bentsen vil ikke si nøyaktig hvor mye de har hentet til fondet så langt, men sier de har hentet «rundt halvparten».