rekruttering

Tech-rekrutterer henter millioner til vekst, og mener markedet ser lysere ut

– Flere selskap tør nå å vokse videre, sier Erik Falk Hansen i AvantGarde, som nå utvider til Danmark.

Teamet i Avantgarde, med gründer Erik Falk Hansen til venstre.
Publisert

Tidligere i år fikk tech-rekruttererne i AvantGarde inn tre millioner gjennom et venturelån hos Fundingpartner. Pengene skulle blant annet gå til å åpne kontorer i Sverige og Danmark. I sommer hentet gründer Erik Falk Hansen ytterligere 4,4 millioner kroner i en emisjon på Folkeinvest – til en verdsettelse på 35 millioner kroner.

Det var ikke helt enkelt å få inn pengene fra til sammen 95 nye investorer.

– Da vi gikk ut på Folkeinvest, var det stort sett folk vi proaktivt kontaktet som investerte og sånn sett fikk vi lite hjelp av følgerne på Folkeinvest. Det forventet vi ikke heller, ettersom vi antok at tjenesteselskaper rettet mot andre bedrifter ikke har så stor interesse som selskaper som lager produkter til forbrukerne, sier Falk Hansen, og legger til:

– Det positive med å bruke Folkeinvest er at alt papirarbeid rundt det finansielle og juridiske er på plass, og det gir nok hobbyinvestorer en ekstra trygghet. Vi er derfor veldig godt fornøyde med at vi brukte denne plattformen.

Erik Falk Hansen tok seg en velfortjent ferie på Kanariøyene etter at han hadde landet sommerens kapitalrunde.

I hovedsak er det engelinvestorer og hobbyinvestorer, nærmeste nettverk og en del kunder som har investert. Største investor bidrar med 1,75 millioner kroner, neststørste 800 000 kroner. Ellers er det fra 150000 kroner og ned til minstebeløpet på 3800 kroner.

AvantGarde øker nå bemanningen, og mens de hittil har konsentrert seg om rekruttering til små og mellomstore teknologiselskaper, skal de nå også rekruttere inn mot større selskaper.

Erik Falk Hansen mener å se at markedet også lysner.

– Vi merker at markedet er noe bedre enn hva det var i kvartal 1 og deler av kvartal 2. Flere selskap tør nå å vokse videre og blir støttet av eierne til å satse igjen. Det er spesielt innenfor lederstillinger, produktstillinger og salg og markedsføringsstillinger hvor vi ser det er større etterspørsel, mens behovet for utviklere er kanskje fortsatt noe lavere enn hva det var for 12 måneder siden.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.