Huddlestock-sjef John E. Skajem la frem tall for 2020 og prognoser for årene som kommer torsdag.

Tapte 12,4 millioner kroner i fjor, men nå ser fremtiden lys ut for Huddlestock

Fintech-selskapet fra Stavanger planlegger å gå fra inntekter på 225.000 kroner i fjor til cirka 160 millioner kroner i 2024.

Publisert Sist oppdatert

– Prognosen på 16 millioner euro i inntekter i 2024 er kun basert på kontrakter vi allerede har inngått. Hver ny avtale vil legge seg på toppen av den summen, sa daglig leder John E. Skajem på Huddlestocks streamede resultatpresentasjon torsdag.

2020-resultatet i seg selv var raskt avklart. Inntekter på beskjedne 225.000 kroner. Utviklingskostnader på 8,5 millioner kroner og et engangstap på fire millioner kroner knyttet til salget av Dovre Forvaltning til Opera Financial Technologies.

Dermed endte resultat etter skatt på minus 12,4 millioner kroner, sammenlignet med minus 5,7 millioner kroner i 2019.

Lystige prognoser

Den typen tall regner imidlertid Skajem ikke å vise frem neste gang.

Allerede i år regner selskapet med inntekter på 1,66 millioner euro, et EBITDA-resultat på 775.000 euro og en nettogevinst på 565.000 euro, cirka 5,7 millioner kroner.

Disse tallene vil deretter fortsette oppover, og selskapet ser for seg en nettogevinst på 11,7 millioner euro i 2024.

Den raske forbedringen av bunnlinjen, skyldes ifølge Skajem at alle tunge investeringskostnader nå er gjennomført. I år regner han med at selskapet skal utvide staben god del fra, dagens 32 ansatte, hvorav åtte er i Norge.

Det vil bety at selskapet må nøye seg med en EBITDA-margin på 47 prosent i 2021. Deretter skal den etter planen øke raskt, og om noen år ligge på godt over 80 prosent.

Tror BNP-avtalen har mer å gi

Likevel er det muligheter for ytterligere vekst. I den største avtalen til selskapet, med BNP, får Huddlestock betalt i forhold til hvor mye kapital som blir forvaltet via deres plattform. Den summen skal gå fra null i dag til cirka 20 milliarder euro i 2024.

– Det er hva BNP har sagt til oss, og vi har brukt i vårt inntjeningsgrunnlag. Vi tror jo at det veldig konservativt regnet av dem. Banken har 1000 milliarder euro i depot i Tyskland, så vi tror det er mulig at beløpet kan bli større, sier Skajem.

Hva gjelder avtalene for tradingplattformen Bedrock, ser Skajem også store muligheter. Blant annet har selskapet nylig inngått fersk avtale med tyske Donau Capital.

– Dette er jo veldig spennende for oss. Det betyr at vi plutselig kan få 15 nye kunder, sa Skajem til Shifter tidligere i år.

«Eksponentiell butikk»

Under den seneste resultatspresentasjonen løftet han frem to lignende eksempler, med et par ikke navngitte selskaper som Huddlestock nå forhandler med.

Den første er en nyhetsportal med syv millioner unike brukere per dag, som Skajem beskriver som et slags E24 eller Hegnar.no. Denne portalen ønsker å få mer ut av hver kunde, som er inne og leser nyheter og sjekker børskurser. Derfor ønsker de også å tilby Huddlestocks «wealth management-boks».

Det andre er en fintech-bedrift, som tilbyr banking-as-a-service. Også dette selskapet ønsker å tilby sine 225 onlinebanker en «wealth management-boks».

– Det betyr at vi kan selge til 225 nye banker. Det er det vi kaller eksponentiell butikk, sa Skajem under presentasjonen.