easeekrisen

Svenskene truer Easee med bøter etter varsler om «nygamle» ladere

Nå krever Elsäkerhetsverket nye svar fra det norske ladeboksselskapet, etter varsler om at det er den samme gamle ladeboksen med annen merking.

Erik Færevaag er daglig leder i Easee.
Publisert Sist oppdatert

Det er den svenske nettavisen Elinstallatören som skriver at Elsäkerhetsverket har fått inn flere varsler på Easee. Flere installatører og brukere skal ha reagert på at Easee fortsetter å selge ladeboksene som har fått salgsforbud, men med ny merking. 

Nå trues selskapet med bøter dersom de ikke har et godt svar på anklagene.

Elsäkerhetsverket har sendt et brev til Easee der de spør hvordan det går med tilbakekallingen av ladeboksene. Tilsynet spør også hva selskapet har gjort med disse ladeboksene, også hva som har skjedd med lagerbeholdningen. Fristen for å svare på brevet er 15. november.

– Vi har fått noen muntlige henvendelser og i tillegg skriftlige varsler fra installatører og privatpersoner som sier at det er de samme gamle boksene med ny merking, sier Joel Lee Antmann, inspektør for markedskontroll i Elsäkerhetsverket, til Elinstallatören. 

Bøtene skal ifølge avisen være 15.000 kroner per punkt dersom det blir en realitet.

Overfor Shifter opplyser Easee at de nye Charge Lite-laderne har vært innom produksjonslinjen før de sendes ut, selv om de i utgangspunktet var ferdige ladere i varelager.

«Vi ettersender rapporter til Elsäkerhetsverket som viser at alle Charge Lite kom fra fabrikken. Vi har forståelse for at Elsäkerhetsverket ønsker å forsikre seg om at alt ble gjort i henhold til planen,» skriver kommunikasjonssjef Marin Langeland i en epost til Shifter.

Videre skriver han at Easee vil besvare brevet fra Elsäkerhetsverket innen fristen i neste uke.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.