Instabox tilbyr enkel og rask levering gjennom smarte oppbevaringsskap. Virksomheten ble stiftet i 2015 av Alexis Priftis, Johan Lundin og Staffan Gabrielsson.

Svensk startup satser på pakkelevering i Norge: Verdsettes til over en milliard

Instabox har lagt store planer for norsk ekspansjon.

Publisert Sist oppdatert

Konseptet er pakkelevering i et «smart oppbevaringsskap».

– Til forskjell fra vanlige leveringstjenester tilbyr vi i Instabox levering til pakkeskap samme dag som bestilling, sier daglig leder Alexis Priftis.

Det svenske teknologi- og logistikkselskapet ble etablert i 2015. Nå er de tilgjengelige for 85 prosent av den svenske befolkningen og har inngått partnerskap med over 50 netthandelsaktører, inkludert H&M og IKEA.

I en finansieringsrunde i april ble selskapet verdsatt til over en milliard norske kroner.

– Ekstra kapitaltilførsel gjør det mulig å ha en offensiv og langsiktig vekststrategi. Nå gleder vi oss stort til å etablere oss i det norske og danske markedet, hvor vi kan dra nytte av både eksisterende og nye, lokale partnere for å bygge ut distribusjonen, sier Priftis videre.

Tjenesten blir i første omgang tilgjengelig på Østlandet, blant annet på kjøpesentre i Oslo, Akser, Sarpsborg og Fredrikstad.

Norgessjef i selskapet, Benjamin Dale, har store ambisjoner for videre vekst.

– Innen sommeren vil vi ha over 50 pakkeskap og dekke hele Østlandet fra Elverum i nord, til Skien i vest, Halden i sør, og Kongsvinger i øst, sier han.

– Før året er omme vil vi ha mellom 200 og 300 skap i samme region, så vi totalt dekker to millioner nordmenn, legger han til.