lagring

Svensk lager-startup gjør storinnrykk i Norge. Kjøper opp Wanda-konkurrent

Vinden tar over fire år gamle Kubert, og nyansatte Arild Grepstad leder storsatsingen.

Norgessjef i svenske Vinden, Arild Grepstad, sier han forventer en sterk utvikling i Norge fremover.
Publisert Sist oppdatert

På nyåret hentet svenske Vinden rundt 30 millioner kroner fra blant andre VNV Global, ifølge DI. Investeringsselskapet er også er på eiersiden i elsparkesykkel-selskapet Voi.

Vinden, som tilbyr «on demand»-lagring av alt du eier, via en app, girer samtidig opp en internasjonal ekspansjon, og først ut er den norske hovedstaden. Selskapet entret det norske markedet allerede i 2020, men satser nå tyngre med et oppkjøp av norske Kubert og en egen norgessjef i Arild Grepstad. Han forventer en sterk vekst fremover.

– Vi har over tid opplevd betydelig vekst, og med overtakelsen av Kubert og annen ytterligere satsing, er Oslo et viktig område, sier nyansatte Grepstad.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Ja, takk!

Hvilke nyhetsbrev vil du motta?*

Hvilken bransje jobber du i?*

Vinden møter konkurranse fra blant andre norske Wanda. Selskapet har siden oppstart i 2020, hentet til sammen 40 millioner kroner. Obos og Posten er blant storinvestorene.

Les også: Det nye selskapet til gründerne bak Otovo og Heydays var lenge en godt lagret hemmelighet: Nå åpner de dørene

Men allerede to år før Wanda tok en tydelig posisjon i markedet, ble Kubert lansert.

Den norske tjenesten sto bak en lignende lagerløsning via egen app, men gründer Øyvind Løland, som først selvfinansierte selskapet sammen med sin medgründer, sier det krever store ressurser og en industriell tilnærming for å lykke med slik innovasjon.

– Vi har hatt dialog med Vinden en stund og tror veldig på teamet deres. Sammen kommer vi til å lykkes i markedet ved å forene ressurser, sier Løland nå.

– Avgjørende kunnskap

Vinden har i Oslo, som i Stockholm, et samarbeid med Clas Ohlson. Flytteesker kjøpt her, oppbevares gratis hos Vinden i en måned. Normalpris per eske er 29 kroner.

– Vi har nådd langt i Stockholm når det gjelder varemerke-kjennskap og kunnskap om våre tjenester. Nå skal vi gjøre samme i Oslo, sier Vinden-gründer Sebastian Wiberg.

Han mener Kuberts lokalkunnskap og allerede opparbeidede kapasitet her blir særlig viktig.

– I Stockholm bygde vi alt fra grunnen av for å lære og forstå alle. Overtakelsen av Kubert gjør at vi nå kan dra nytte av vår plattform, gjennom at Kubert enkelt kan kobles på Vindens eksisterende logistikkflyt og digitale plattform, sier Wiberg.

– Samtidig får vi med oss en sterk lokal forståelse av bransjen og markedet i Oslo. Vi tror denne lokalkunnskapen er vel så avgjørende, legger gründeren til.

Shifter-abonnent? Les intervjuet med Kubert-gründer Øyvind Løland her: Derfor gir gründeren kunder til svensk konkurrent