Elbil

Sveits aksepterer Easees nye dokumentasjon – salget kan fortsette

Som om ikke Sveits får nok oppmerksomhet om dagen, godkjenner tilsynet i landet nå ladeboksene som har salgsforbud i Sverige.

En Easee-lader for elbil i en garasje.
Publisert Sist oppdatert

Det sveitsiske tilsynsorganet for markedsovervåking (ESTI) tok beslutningen 14. mars, på dagen et år etter salgsforbudet for Easee Home og Easee Charge i Sverige stakk store kjepper i hjulet for ladeselskapet.

– Selv om Sveits ikke er en del av EU, så er det sveitsiske regelverket basert på EUs regelverk. Dette betyr i praksis at sveitsiske myndigheter gjør tilsvarende vurderinger som andre medlemsland når det kommer til produktsikkerhet, skriver selskapet. 

Hvorvidt godkjenningen skaper presedens for andre europeiske land kommer ikke frem i pressemeldingen. Easee skal møte svenske myndigheter i retten i april, etter at selskapet bestrider gyldigheten av salgsforbudet.

– Flere land i Europa valgte å gjøre egne undersøkelser av Easee Home og Easee Charge som følge av salgsforbudet i Sverige. Sveits er det første landet som har konkludert etter å ha gjennomgått den nye tekniske dokumentasjonen, skriver selskapet.

– Dette var en svært gledelig nyhet og det er en bekreftelse på at produktene nå har dokumentasjon som samsvarer med myndighetenes krav, sier CEO i Easee, Erik Færevaag. 

Erik Færevaag er ny midlertidig daglig leder i Easee.

Det svenske marerittet

Da Elsäkerhetsverket gikk inn for salgsforbud, var det ladeboksens løsning for jordfeilbryter, samt DC-beskyttelse, ikke oppfylte kravene i deklarerte standarder da det ble sluppet på markedet.

– Easee har gjennomtestet ladeboksene og oppdatert den tekniske dokumentasjonen i samråd med uavhengige og akkrediterte eksperter på teknisk dokumentasjon, sier Færevaag.

– Saken i Sverige har vært svært lærerik for oss og vi har nå vært gjennom en god prosess med sveitsiske myndigheter der de nå har konkludert positivt etter at vi har delt oppdaterte tester og dokumenta

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.