POLITIKK

SV sier ja til regjeringens ekstraordinære arbeidsgiveravgift

- Vi aksepterer at regjeringen har foreslått det som en midlertidig løsning, sier Cato Ellingsen i SV, til tross for at protestene fra næringslivet har vært heftige.

SV-leder Audun Lysbakken presenterte SV sitt alternative statsbudsjett fredag.
SV-leder Audun Lysbakken presenterte SV sitt alternative statsbudsjett fredag.
Publisert

Da regjeringen kom med sitt budsjettforslag for 2023, inneholdt det noe som mange unge selskaper så på som en avgiftsbombe: arbeidsgiver skal betale fem prosent ekstra i avgift på den delen av lønnen som overstiger 750.000 kroner.

Shifters regnestykke viser at det kan bety betydelige merkostnader for et vekstselskap med utviklere på markedslønn, og reaksjonene fra gründere, investorer og opposisjonspolitikere lot ikke vente på seg.

LES OGSÅ: «Ap og Sps straffeskatt på framtida»

Nå har SV, som regjeringen er avhengig av støtte fra, lagt frem sitt eget alternative statsbudsjett. Der nevnes ikke arbeidsgiveravgiften med et ord.

Shifter har spurt partiet om hvordan de stiller seg til regjeringens forslag. Finanspolitisk talsperson Cato Ellingsen forholder seg relativt likegyldig til forslaget, og at det derimot ikke er noe som partiet vil sette sin tyngde inn på å stoppe.

– Denne løsningen med arbeidsgiveravgift er ikke viktig for oss å beholde, men vi aksepterer at regjeringen har foreslått det som en midlertidig løsning.

Regjeringen har riktignok moderert seg litt, og sagt at den foreslåtte avgiftsendringen er tidsbegrenset og at en ny vurdering skal gjøres i arbeidet med budsjettet for 2024.

For øvrige vil SV legge vekt på klimasaken og lavere skatter til de som tjener mindre enn 800.000 kroner i forhandlinger med regjeringen.

Sørg for å være oppdatert på det nyeste i næringslivet

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Ja, takk!

Hvilken bransje jobber du i?*

Powered by Labrador CMS