eiendom

Supertrio starter ny proptech-gigant

Satsingen er internasjonal, og allerede ved oppstart utgjør kundemassen mer enn 200.000 kontorbrukere. 

Liten grad av standardisering hemmer innovasjon i eiendomsbransjen, mener Entra, Storebrand Eiendom og Malling & Co. Nå etablerer de et nytt teknologiselskap som skal bidra til et digitalt løft. F.v.: Anders Berggren, Sonja Horn og Truls Nergaard.
Publisert Sist oppdatert

Det nye selskapet fra Entra, Storebrand Eiendom og Malling & Co  skal videreutvikle en digital plattform som knytter sammen en rekke ulike kontortjenester og tekniske løsninger.

– En felles utfordring i vår bransje er liten grad av standardisering av tekniske systemer i byggene. Det gjør det vanskelig å ta i bruk og skalere nye tekniske løsninger som kan bidra til bedre kundeopplevelser, miljøtiltak eller driftsforbedringer på en kostnadseffektiv måte. Aktørene i eiendomsbransjen er derfor tjent med å jobbe sammen for å utvikle noen felles standarder, sier Sonja Horn, administrerende direktør i Entra, i en pressemelding fra trioen.

 Samarbeidet beskrives som unikt i norsk sammenheng med tre ledende eiendomsselskaper som har funnet tonen med ambisjon om et felles digitalt løft. Selskapet skal videreutvikle en allerede etablert tjenesteplattform som Entra har utviklet og tatt i bruk på enkelte av sine bygg, etter sigende med store effektivitetsgevinster.

Samlet har de tre eiendomsselskapene til sammen rundt 4,5 millioner kvadratmeter kontoreiendom i sine eiendomsporteføljer.

Skal gjøre kontoret mer attraktivt

Eiendomsselskapene opplever at kontorbrukerne har endret sine vaner etter pandemien. Det stiller større krav til å gjøre kontoret attraktivt for arbeidstakerne og for bedrifter som ønsker sine ansatte tilbake på arbeidsplassen. Enklere digitale brukergrensesnitt vil være viktig i denne prosessen.

Samarbeidspartnere

Entra er et av Norges ledende selskaper innen forvaltning og utvikling av næringseiendommer. Entra eier og drifter ca. 100 bygg, med et samlet areal på 1,5 millioner kvadratmeter i Oslo og omegn, Bergen og Trondheim. Entra har en solid kundeportefølje med en høy andel offentlige leietagere. Selskapets forretningsstrategi er å være ledende på kundeopplevd kvalitet, levere lønnsom vekst og å være miljøledende i bransjen.

Storebrand Eiendom er en del av Storebrand Asset Management (SAM), Norges største private kapitalforvalter med AuM på over NOK 1.100 milliarder. SAM er ledende innen bærekraftige investeringer, og tilbyr skreddersydde investeringsløsninger som balanserer økonomisk avkastning med hensyn til miljø, samfunn og god selskapsstyring. Storebrand Eiendom er en betydelig aktør innen eiendomsutvikling og forvaltning i Norden med en AuM på rundt 80 milliarder. Storebrand Eiendom er sterkt engasjert i å skape attraktive eiendomsprosjekter, og til å forme fremtidens bærekraftige byer og samfunn. Samtlige av selskapets porteføljer er tildelt 5 stjerner i GRESB. Ekspertisen omfatter all eiendom innen kontor, logistikk, hotell, handel og bolig.

Eiendomshuset Malling & Co er Norges ledende rådgiver innen næringseiendom. Selskapet er et komplett eiendomshus og leverer tjenester innen forvaltning, forretningsførsel, vaktmestertjenester, prosjektledelse, eiendomsutvikling, utleie, transaksjoner, syndikering, kapitalforvaltning, verdivurderinger, analyse og leiesøk. Malling & Co forvalter og drifter 750 bygg som utgjør en samlet eiendomsportefølje på 2,7 millioner kvadratmeter. Ambisjonen til Malling & Co er alltid å være i forkant, og investerer betydelig i innovasjon, automasjon og digitale løsninger. Selskapet har kontorer i Oslo, Bergen, Stavanger, Drammen og Tønsberg.

– Ny teknologi gir oss mulighet til å tilby en mer sømløs og bedre kontoropplevelse for leietakere og deres ansatte, forbedre vårt forvaltningsprodukt samt forenkle vår egen administrasjon, sier Anders Berggren, administrerende direktør i Malling & Co, i pressemeldingen.

Teknologiselskapet, som foreløpig ikke har et navn, henvender seg til tre målgrupper: kontorbrukere, leietakere og gårdeiere selv. For kontorbrukerne vil plattformen tilby de best brukte digitale tjenestene i et kontorbygg. Eksempler på dette er besøksregistering, digitale adgangskort, møteromsbooking og betaling i kantine, som er utviklet i selve plattformen.

– Løsningen inneholder også innebygget funksjonalitet for å samle inn data fra sensorer i byggene som gjennom å koble opp mot driftsanleggene kan bidra til å sikre et godt innemiljø samtidig som byggene driftes mest mulig energieffektivt, sier Truls Nergaard, administrerende direktør i Storebrand Eiendom.

Plattformen vil fortløpende rulles ut på Storebrand Eiendom, Malling og ytterligere av Entra sine bygg, samtidig som den videreutvikles i takt med nye behov.

Ser mot utlandet 

– Det nye selskapet har en kommersiell strategi som innebærer at vi ser for oss en ekspansjon, både i Norge så vel som internasjonalt. Skal vi flytte bransjen i riktig retning må vi samarbeide bredt slik at vi alle kan løfte kundeopplevelsen til det neste nivået, sier Horn.

De tre eierselskapene ser etter ytterligere strategiske partnere som kan investere og samtidig bidra med kundegrunnlag i form av flere eiendommer.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

– Vi vet at våre kunder ønsker seg mer funksjonalitet som gjør arbeidshverdagen både enklere og mer tilrettelagt. Testfasen har vist oss at teknologien fungerer og løser behovene til kontorbrukerne på en mer smidig måte, samtidig som den forenkler og effektiviserer driften av bygget, sier Horn.