Nedbemanning

Storytel nedbemanner - og oppjusterer målene

Lydbokselskapet Storytel la frem resultatene før tiden. Samtidig kom nyheten om at de sier opp 80 ansatte. 

En bittersøtdag for lydbok-appen Storytel. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Publisert Sist oppdatert

En humpete dag for de som jobber i Storytel. Sjefen er positiv til inntjening, men sier samtidig opp 80 pers, skriver svenske Breakit

Storytel, som tilbyr streaming av lydbøker, kom med en uventet tidlig rapport for fjerde kvartal og avslørte flere nyheter. Blant annet oppsigelser, nedskrivninger, oppjusterte mål og kvartalssifre.

CEO, Johannes Larcher, var optimistisk med tanke på Storytels fremtid. 

– Vi forventer å nå våre tidligere kommuniserte mål for justert EBITDA-margin og operasjonell kontantstrøm allerede i 2024, og kan dermed oppgradere våre lønnsomhetsmål for 2026,» 

Etter de gode nyhetene var ute, kom de «dårlige». Selskapet vil redusere antall stillinger med 13 prosent, omtrent 80 stillinger, basert på tallene ved utgangen av 2023. Nedbemanningen vil skje innen første kvartal av 2024.

I tillegg tar Storytel en nedskrivning på totalt 632 millioner svenske kroner, hovedsakelig relatert til oppkjøpet av Audiobooks.

Lydboktjenesten sikter mot inntekter på rundt 4,5 milliarder svenske kroner innen 2026, drevet av en årlig økning i streaminginntekter på 10-12 prosent.

Saken er skrevet med hjelp av ChatGPT og desket av Shifters journalister. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.