MatHem er Sveriges svar på Kolonial.no. Nå henter de mer penger fra samme investor
MatHem er Sveriges svar på Kolonial.no. Nå henter de mer penger fra samme investor

Storeier i Kolonial skyter inn 150 millioner i svensk nett-mat

Kinnevik går nok en gang inn med millionbeløp i den svenske dagligvare-utfordreren MatHem.

Publisert Sist oppdatert

Sveriges svar på Kolonial, MatHem, henter 500 millioner i en ny emisjon med både nye og eksisterende investorer. Det melder Breakit.

Blant investorene er Kolonial-eieren Kinnevik. I fjor investerte de 900 millioner svenske kroner i selskapet, og ble største eier. Selskapet ble den gang verdsatt til 2,4 milliarder. Nå henter de nye 500 millioner til samme verdivurdering, fra både nye og eksisterende investorer og øker verdivurderingen til 2,8 milliarder.

Kinnevik ble i fjor største eier i Kolonial med 25 prosent, etter at de investerte 600 millioner i den norske dagligvare-utfordreren, i tillegg til 300 millioner i 2018.

I tillegg til Kinnevik gikk Verdane og Clas Ohlson inn med mer penger. Begge er eksisterende investorer i selskapet. Breakit melder at det var forventet at Kinnevik ville gå inn med mer penger i emisjonen, og at det svenske pensjon-selskapet AMF Pension også ønsket å gå inn. De går inn med 280 millioner, og blir selskapets tredje største eier med 10 prosent.

– Mathem fortsetter å drive transformasjonen av dagligvarevirksomheten og er en tydelig markedsleder innen sin kjernevirksomhet. Vi er glade for at AMF har bestemt seg for å investere i Mathem og være en del av denne turen. Finansieringsrunden innebærer at selskapet er godt finansiert for fremtiden og lar Johan og teamet hans fokusere på å øke virksomheten og øke effektiviteten, sier administrerende direktør i Kinnevik Georgi Ganev i en kommentar til Breakit.

Mathem, som selger mat på nettet, ble grunnlagt i 2008 av Karolin og Tomas Kull. Begge to valgte å trekke seg fra sine operative roller da Kinnevik ble en største eier, og nå i desember forlot Tomas Kull også selskapets styre. Da startet Johan Lagercrantz som administrerende direktør i Mathem. I 2018 omsatte de for 1,2 milliarder svenske kroner.

Powered by Labrador CMS