SCHIBSTED VENTURES: DEL 2 AV 4

Nye partnere: Schibsted Ventures gikk inn som partner og investor i Firi i januar 2022. Fra venstre: Christian Horn Hanssen (Schibsted Ventures), Thuc Hoang (Firi), Marius Blaker Høgevold (Firi) og Mats Staugaard (Schibsted Ventures).

Stor oversikt: Alle Schibsted Ventures investeringer de siste fem årene

Satser mer og mer på norske selskaper. Sjekk hva de har mest tro på nå.

Publisert

Det går en rød tråd gjennom mange av investeringene Schibsted Ventures har gjort opp igjennom årene.

Selskapene skal passe inn i økosystemet som Schibsted var bygget på tidligere. I praksis har det betydd at man har vært interessert i den typer tjenester som tidligere på en eller annen måte hadde vært tilbudt på markedsplassen i avisene, men som i dag er heldigitale.

Schibsted Ventures investeringer deles i dag inn i markedsplasser, konsumenttjenester, tjenester som gjør konsum enklere, som eiendomstjenesten Homely som selger deg alarmtjenester uten noe fuzz, helse og fintech.

En trend i det siste er at stadig flere av nyinvesteringene er i norske selskaper. I 2016 og 2017 var seks av syv førstegangsinvesteringer i Sverige. Så langt i 2022 og med 2021 er det fem nye investeringer i Norge og to i Sverige.

Da Schibsted i januar kunngjorde at de hadde investert i kryptobørsen Firi, ble enkelte overrasket. Men i lys av strategien med å investere i markedsplasser, gir det kanskje mer mening.

Investeringsdirektør Christian Horn Hanssen i Schibsted Venture tror ikke på noen foreløpig topp.

– I Norge er det vesentlig flere attraktive investeringsprospekter nå enn før, både selskapene og teamene er av høyere kvalitet. Når Softbank og andre ser etter røverkjøp i Norden, er det en trend som vi vil ta del i, sier han.