Sean Percival, Eirik Rime i Tise og Skyfall Ventures, her ved Managing Partner Espen Malmo, skyter inn penger i kryptoplattform.

Stjernelag spytter fem millioner kroner inn i norsk markedsplass for krypto

Den norske markedsplassen for kryptovaluta, MiraiEx, henter fem millioner kroner i en emisjon ledet av Skyfall Ventures.

Publisert Sist oppdatert

– Det er svært spennende å få med Skyfall på laget - de har vist seg som en toneangivende VC som har omfattende kunnskap rundt blokkjedeteknologi og kryptovaluta, sier daglig leder i MiraiEX, Thuc Tuan Hoang, i en pressemelding.

Skyfall Ventures leder emisjonen med fire millioner kroner. Den resterende millionen kommer fra blant annet Eirik Rime i Tise, Fredrik Thomassen i Superside og Sean Percival, partner i Spring Capital.

Teamet bak MiraiEx

– Vi har investert i kryptovaluta og vært involvert i økosystemet rundt blokkjedeteknologi ved siden av Skyfall siden 2012, men det er først i 2020 vi har funnet gode norske selskaper som har passet investeringsmandatet til Skyfall Ventures, sier Managing Partner i Skyfall, Espen Malmo.

MiraiEx har som misjon å tilby en trygg og brukervennlig plattform som er en inngangsportal inn i det nye digitale finanssystemet. De gjør dette ved å benytte kjente tjenester som BankID og Vipps Logg Inn.

Produktet tilbys vanlige brukere, men også bedrifter som ønsker å investere i kryptovaluta. MiraiEx ble registrert som tjenestetilbyder for oppbevaring og veksling av kryptovaluta i Januar 2019.

Med på laget er også Nordnets profilerte investeringsøkonom, Mads Johannesen, samt gründerne av Bakken & Bæck, Johan Bakken og Tobias Bæck, CEO Simon Ruud i The Factory Academy, og gründerne i Enode, Nikolai Heum og Henrik Langeland.

Blant investorene er også Alexander Svanevik, som selv er kryptogründer. Selskapet hans, Nansen AI, hentet tidligere i høst millioner fra blant andre Skyfall.