INVESTERING

Stenshagen, Tellef Thorleifsson og Otello-sjefen går inn i investeringsselskapet til Geir Førre

Investeringsselskapet til seriegründer og exit-konge Geir Førre fyller på med over 116 millioner kroner. Inn kommer milliardær Egil Stenshagen, Norfund-sjef Tellef Thorleifsson og Otello-topp Lars Boilesen.

Geir Førre får Lars Boilesen og Tellef Thorleifsson på eiersiden i Firda.
Geir Førre får Lars Boilesen og Tellef Thorleifsson på eiersiden i Firda.
Publisert Sist oppdatert

Etter tre gründerreiser med milliard-salg av selskapene Energy Micro, Chipcon og Prox Dynamics har Geir Førre slått seg opp som en av de mest sentrale oppstartsinvestorene i Norge, gjennom selskapet Firda.

Han er også blant de norske gründerne som har satset mest på andre gründere, som Shifter tidligere har omtalt.

Hittil har det imidlertid kun vært hans egne penger som har blitt investert gjennom Firda.

Nå har investeringsselskapet hentet inn 116 millioner kroner i frisk kapital, etter hva Shifter forstår for første gang fra andre enn Førre selv.

Den seneste runden priser investeringsselskapet rett over én milliard kroner, med alle dets verdier.

Kapitalinnhentingen skjedde i fire omganger i høst, først gjennom en omstrukturering i august, deretter emisjoner i oktober og november, viser Shifters gjennomgang av dokumenter fra Brønnøysundregisteret.

Hovedinvestor er Stenshagen Invest, hvor milliardformuen til tidligere rallycrossmester, bilforhandler, og dekk-konge Egil Stenshagen forvaltes av sønnen Jørgen og analytiker Kjetil Andreas Garstad. Selskapet har spyttet inn 33,3 millioner kroner i Firda, og sistnevnte sitter nå i styret der.

I fjor fortalte Egil Stenshagen til DN at han hadde nær én milliard kroner i tørt krutt, uten å finne noe å investere i. Investeringsselskapet hans er heller ikke helt ukjent med å satse på gründerprosjekter. I fjor investerte de i flere Askeladden-konsepter og lastesykkel-startupen Whee.

Shifter har ikke lykkes i å få en kommentar fra Garstad, som er ansvarlig for investeringen i Stenshagen Invest.

Flere kjente

Investorlisten inkluderer også en rekke kjente teknologi- og gründernavn, deriblant Otello-direktør Lars Boilesen og Tellef Thorleifsson, som er styreleder i Firda, sjef i Norfund og tidligere medgründer i Northzone. Disse har investert omkring fem millioner kroner hver.

Videre har Førre åpnet døren for Arkwright-direktør Heidi Gjersø Thaulow, seriegründer Per-Otto Wold, den gamle kjenningen John Helge Fjellheim fra Energy Micro, samt styregrossistene Birger Magnus og Thomas Falck - blant andre.

Førre har også selv skutt inn i overkant av 16 millioner kroner, og invitert inn både ansatte i Firda og en rekke ledere i porteføljeselskapene.

Geir Førre ville ikke kommentere denne saken. Det ville heller ikke Thomas Falck. Egil Stenshagen viser til Kjetil Andreas Garstad i samme system. Han har ikke besvart våre henvendelser.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!

Powered by Labrador CMS