Stavanger etablerer helseinkubator på Ullandhaug

Innovasjonsselskapet Validé og Stavanger kommune går sammen om å bygge opp inkubator for helseindustrien.

Helsecampus: Den nye helseinkubatoren skal samlokaliseres med Helsecampus her på Ullandhaug.
Publisert

Innovasjonsselskapet Validé og Stavanger kommune går sammen om å bygge opp inkubator for helseindustrien. 

– Regjeringen har utpekt helsenæringen som et forretningsområde der Norge kan bli stort på utvikling og eksport av teknologi. I dag er denne næringen stort sett lokalisert i Oslo-området, og intensjonene lokalt er at den skal bli større i Stavanger-regionen, skriver Stavanger kommune i en pressemelding. 

Inkubatoren skal være i innovasjonsparken på Ullandhaug. 

– Etableringen av helseinkubatoren er en forsterkning av helsesatsingen i Stavanger. Her samler vi både etablerere og etablerte selskaper for å bygge en større og bredere helseindustri i regionen, sier Therese Oppegaard, forretningsutvikler i Validé og leder for helseinkubatoren i Stavanger. 

Inkubatoren skal jobbe samme med Norwegian Smart Care Cluster, Health Catalyst, Innovasjonsdistrikt Ullandhaug, Stavanger Universitetssykehus, Universitet i Stavanger sin satsing på helseteknologi og Stavanger kommune sin satsing på e-helse. 

Inkubatoren skal være et fysisk tilbud lokalisert sammen med HelseCampus Stavanger. Initiativtakerne håper samlokalisering av helseindustri-selskaper vil gjøre samarbeid og problemløsing lettere. 

Målet er også å stimulere næringslivet til å se muligheter innenfor helsesektoren. 

– Vi må jobbe på begge sider av bordet med både å få fram behovene fra helsetjenestene og hjelpe å utvikle løsninger som dekker disse behovene. Når vi kommersialiserer resultater fra forskningen, får vi flere bedrifter inn i helseindustrien og bygger et bredere næringsliv i Stavanger-regionen, sier Oppegaard. 

Stavanger kommune bidrar med 1,5 millioner kroner over tre år. I tillegg bidrar Universitetsfondet og Validé til etableringen.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.