proptech

Statsbygg-direktøren hadde eget proptech-selskap
- nå trekker hun seg

Digitaliseringsdirektør i Statsbygg, og gründer i Volve technologies, Cathrine Mørch, trekker seg fra egen oppstartsbedrift for å unngå interessekonflikt.

DN omtalte i forrige uke Cathrine Mørch, direktør for digitalisering og utvikling i Statsbygg, sin mulige interesserkonflikt.
Publisert Sist oppdatert

Dagens Næringsliv har i det siste skrevet om hvordan Statsbygg-direktører får starte og drive private selskap. En av dem er Cathrine Mørch, hun er digitaliseringsdirektør i Statsbygg og medgründer i proptech-selskapet Volve technologies, som bruker kunstig intelligens til å vurdere risiko i byggeprosjekter. 

Nå skriver avisen at Mørch trekker seg fra oppstartsbedriften. Det skjer bare uker etter at hun sa til DN at Statbygg kan bli en mulig kunde for startupen hennes i fremtiden. 

– Min intensjon med å delta i et innovasjonsinitiativ har vært å bidra til å sette fart på teknologiutviklingen av næringen, og at flere organisasjoner kunne dra nytte av min erfaring og visjonære holdning til hva teknologi kan bidra til, sier Mørch i en uttalelse på Statsbyggs nettsider.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

– Når jeg ser hvordan dette oppfattes i omverden ønsker jeg å rydde all tvil om meg, min rolle og Statsbyggs integritet til side. Jeg trekker meg derfor fra dette initiativet.

Ifølge Proff.no ble Volve technologies startet i august 2023. 

Toppsjefen i Statsbygg, Harald Nikolaisen, sier Mørch hele tiden har vært åpen og transparent om sin rolle i oppstartsbedriften.

– Jeg ser i ettertid at vi her har utøvd dårlig skjønn i denne saken. Det vil jeg beklage, og det har vi nå ryddet opp i. Vi har gode regler og retningslinjer, men vi skal nå ta en grundig gjennomgang for å sikre at vi har praksis og rutiner i hele virksomheten som ikke skaper tvil om vår rolle og habilitet i fremtiden, sier han til DN. 

– Vi fikk også gjennomført en juridisk vurdering for å sikre at dette ikke brøt med lover og regler for statsansatte. Imidlertid vet vi godt at ikke alt som er innenfor lover og regler innebærer at det er klokt eller riktig å gjøre. Vi setter derfor pris på hennes beslutning om å tre ut, nå som denne saken har kommet til dette punktet, sier Statsbygg-toppsjefen.