OPPKJØP

Startup-yndlingen Heydays kjøpt opp

Konsulentbyrået Arise Consulting utvider virksomheten i Norge ved å kjøpe designstudioene Heydays og Goods, som har bistått flere av landets mest suksessrike gründerselskaper.

F.v. Mattias Olofsson (CEO Arc), Camilla Martinussen (daglig leder Goods), Sanda Zahirovic (daglig leder Heydays), Mathias Haddal Hovet (medgründer Heydays og Goods).
F.v. Mattias Olofsson (CEO Arc), Camilla Martinussen (daglig leder Goods), Sanda Zahirovic (daglig leder Heydays), Mathias Haddal Hovet (medgründer Heydays og Goods).
Publisert

Heydays ble startet i 2008 og er bygget opp av Wanda-gründer Mathias Haddal Hovet, Thomas Lein, Lars Kjelsnes, Martin Sanne Kristiansen og Stein Henrik Haugen.

Underveis har Heydays blitt en favoritt blant norske gründere, og har jobbet med navn og design for selskaper som Kolonial (nå Oda), Huddly, Whereby, og nylig Norselab.

Nå blir Heydays og deres ganske ferske søsterselskap Goods en del av det svenske konsulentselskapet Arise Consulting (Arc), bekrefter sistnevnte i en pressemelding.

– Både Heydays og Goods er unge, ambisiøse og ekstremt talentfulle designstudioer som flytter grensene for menneskesentrert og bærekraftig design. Jeg har stor tro på at deres unike blanding av disipliner vil sette nye standarder for hva det norske teamet kan oppnå hjemme og globalt. Dette oppkjøpet følger en utprøvd formel hos ARC – samarbeid med de mest progressive og kreative talentene for å tilby banebrytende tjenester til våre kunder, sier administrerende direktør Mattias Olofsson i Arc.

Så sent som i mars byttet Heydays sjef. I et intervju med Shifter uttalte daglig leder Sanda Zahirovic at designbransjen må ta et oppgjør med seg selv.

Ledelsen og medgründerne i Heydays og Goods går nå inn som partnere i Arc, skrives det i pressemeldingen.

Arc består nå av en rekke selskaper, inkludert Cupole, Curamando, Conversionista, Ariel, Animal, Kurppa Hosk, Nameless.today, Above, Umain, Mission anew, Curious Mind, og de norske tilskuddene Heydays og Goods.

– Gjennom å jobbe som søsterselskaper har vi sett effekten av samarbeid på tvers av fagdisipliner. Ved å bli med i Arc utvider vi på den måten familien til å inkludere enda flere likesinnede selskaper. Det føles som det helt naturlige neste steg for oss, sier medgründer Mathias Haddal Hovet i Heydays og Goods.

Oppkjøpsfondet Altor Equity Partners er den ledende eksterne investoren i Arc.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Hvilken bransje jobber du i?*

Powered by Labrador CMS