Andreas H.F. Olsen går fra NewMark Capital til Unacast.

Startup-investor skal ta Telia-prosjektet Turbine ut i verden

Startup-investor Andreas H. F. Olsen går fra New Mark Capital til Unacast.

Publisert Sist oppdatert

For to år siden sørget en anbefaling fra daværende teknologisjef Martin Sahlen i Unacast for at Andreas H. F. Olsen danket ut toppkonsulenter i kampen om stillingen som startup-investor i investeringsselskapet New Mark Capital.

New Mark har plassert flere titalls millioner i norsk tech de seneste årene, deriblant Synq, Spond og Fintech Innovation. De var også blant de første investorene i Unacast.

Nå henter like godt Unacast Olsen til egen organisasjon, hvor han får ansvaret for å ta den nye dataanalyse-plattformen Turbine "ut i verden".

Det bekrefter gründer og COO i Unacast, Kjartan Slette.

– Bakgrunnen hans fra store selskaper, ambisiøse startups, og i det siste fra investering, gjør ham til den ideelle personen til å ta vårt nye PaaS-produkt (Platform as a Service, journ. anm.), ut i verden, skriver han i en tweet.

Før New Mark-jobben, var Olsen produkt- og kommersialiseringsdirektør for B2B-produkter i Schibsted.

Plattformen han nå skal jobbe med, leverer produkter og analyser om anonym lokasjonsdata til ulike aktører som måtte trenge innsikt om den fysiske verden, og ble kickstartet gjennom en kjempeavtale med Telia i sommer.

Slette beskrev avtalen som "et stolt og viktig øyeblikk", mens leder for datainnsikt i Telias Division X, Kristofer Ågren, sa til Shifter at "satsingen vil bli et kjerneområde og en pilar" i deres virksomhet.