COMMUNITY

Startup Campus legges ned

Startup Norway dropper utleievirksomhet og kontorfellesskap. 

Maja Adriaensen og Knut Wien står bak Startup Norway.
Maja Adriaensen og Knut Wien står bak Startup Norway.
Publisert Sist oppdatert

I fire år har Startup Norway drevet et kontorfellesskap med mål om å være en samlingsplass og læringsarena for gründere, under navnet Startup Campus, Lokalene med den solfylte terassen på Grønland i Oslo har huset en rekke oppstartsselskaper og håpefulle gründere.

Nå må alle flytte ut innen 31. oktober. 

Utleie har vært en sentral del av selskapets virksomhet, i tillegg til kursing, investorprogrammet Angel Challenge, og festivalen Startup Extreme. Ifølge regnskapene står Campus-delen for om lag en tredjedel av omsetningen til selskapet.

Startup Norway-gründerne Maja Adriaensen og Knut Wien ville ikke stille til intervju om saken. I stedet har de sendt en skriftlig uttalelse, der det blant annet står:

«Siste halvår har vi gjort endringer i strategi hvor vi skal fokusere mer på de tjenester der vi er gode, øke marginene på disse, og ta vekk et forretningsområde som ikke var lønnsomt.»

Etter hva Shifter forstår har driften av Campus vært tungrodd en stund, med coronapandemien tett etterfulgt av en strømkrise som spesielt tøffe utfordringer. I fjor omsatte Campus for 5,85 millioner kroner og fikk et resultat før skatt på minus 2,89 millioner kroner.

Kapitaljakt og internt bråk

Fra før er det kjent at Startup Norway i lengre tid har forsøkt å hente mellom seks og åtte millioner kroner i frisk kapital, så langt uten å lykkes.

I sommer trakk også styreleder Anita Krohn Traaseth seg med umiddelbar virkning. Bakgrunnen for den brå avgangen ble senere kjent i Dagens Næringsliv

En tidligere Startup Norway-topp ble dømt til fire år i fengsel for voldtekt begått under et arrangement i regi av firmaet. Likevel engasjerte Startup Norway-gründerne Adriaensen og Wien vedkommende etter soningen til å bistå i kapitalinnhentingen, og presenterte personen som direktør i selskapet.

Da dette ble kjent, varslet også Gelato-topp Pål T. Næss at han ville trekke seg fra styret.

Andre tjenester

Den øvrige virksomheten til Startup Norway skal fortsette som normalt.

Årsregnskapet til Startup Norway viser at konsernet totalt omsatte for 17,24 millioner kroner i fjor, opp fra 14,86 millioner kroner året før, og leverte som tidligere år et overskudd på knapt 200.000 kroner. 

«Å avslutte et forretningsområde som ikke er lønnsomt, gir oss rom for å satse mer på våre andre tjenester for startups og investorer», skriver Adriaensen i en uttalelse.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Powered by Labrador CMS