Startet co-working for «gründer-moms»

HerSpace er eneste co-workingspace i Norge som tilbyr barnepass. Gründer Chisom Udeze kjører nå konseptet ut i hele landet.

Publisert

Vegg i vegg med luksushotellet Amerikalinjen i Oslo, med glassvinduer fra gulv til tak vendt mot operaen og nye Deichman bibliotek, ligger kontorfellesskapet HerSpace.

Lokalet har likheter med de fleste kontorfelleskap: Lyse, moderne lokaler med grønne planter og «chic» møblement. Snackbar og lounge hvor man kan slå av en prat med kollegaer og andre medlemmer.

Men i navnet «HerSpace», skjønner man at stedet har en litt annen profil enn for eksempel WeWork og Spaces.

HerSpace er et kontorfellesskap som retter seg mot mødre og selskaper ledet av kvinner. I andre etasje har de blant annet lagd et eget barnerom - «day care» - med egne barnepassere.

– Det er mange kontorfellesskap i Oslo og Norge, men ingen retter seg mot kvinner og mødre. I utlandet er dette mer vanlig. Da jeg flyttet til Norge for fire år siden, fant jeg ikke et slikt sted. Jeg så et behov i markedet, sier gründer og daglig leder Chisom Udeze.

–Ingen reagerer på barnegråt eller amming

Udeze har datteren på 1,5 år med på jobb nesten hver dag.

– Det kan være overveldende å jobbe og være mor på samme tid. Her kan kvinnelige entreprenører komme sammen og dele erfaringer. Ingen reagerer på barnegråt eller amming.

Et medlemskap hos HerSpace koster mellom 299 og 1600 kroner i måneden, blant annet avhengig av hvor mange dager i uken man ønsker tilgang til kontorfellesskapet.

I dag har HerSpace 20 medlemmer. I tillegg har de noen titall digitale og «deltids»-medlemmer. Totalt kan lokalene huse rundt 50 medlemmer.

Selv om pandemien satt noen begrensninger på fysiske arrangementer og nettverksbygging blant medlemmene siden oppstarten i august 2020, forteller Udeze om en god start.

– Jeg tror mange setter pris på at vi jobber for å skape et felleskap blant våre medlemmer. Når man kommer inn døren, kan du senke skuldrene og vite at vi er her for å støtte og utfordre deg og din business, sier hun.

Fikk hjelp til å starte for seg selv

I tillegg til arbeidsplass og barnepass, tilbyr HerSpace er hel rekke kurs. En som har satt opp camp i HerSpace, er ernæringsfysiolog Stephanie Maxson. Hun har siden august jobbet med selskapet sitt, «Nutrition for Life».

– Jeg jobber alene og følte et behov for et sted hvor jeg kunne jobbe med andre og ha «kollegaer». I tillegg trengte jeg hjelp og rådgivning til hvordan starte og vokse selskapet mitt. Det fikk jeg hjelp til her, forteller hun.

Hver måned arrangerer HerSpace foredrag om kvinner og ledelse, samt løpende kurs i blant annet forretningsutvikling og markedsføring. I tillegg har HerSpace er fokus på velvære. Medlemmer kan være med på yoga to ganger i uken og andre klasser innen «mental health and wellness», forteller Udeze .

Et sted hvor både folk og selskaper kan vokse

Til nå har Udeze selv finansiert HerSpace. Fremover vil teamet jobbe med eventuelle sponsorer og samarbeidspartnere. Målet på sikt er at alle de største norske byene har hver sitt HerSpace.

– Vi er et kontorfellesskap som tilrettelegger for kvinner og mødre og tilbyr støtte og hjelp som er skreddersydd deres behov, men vi er åpne for alle, også menn. Det siste vi ønsker er at noen skal føle de ikke passer inn. HerSpace er et sted hvor alle typer mennesker og selskaper vil føle seg velkommen og få den hjelpen de trenger til å vokse.