Stacc-leder Geir Nordrik gleder seg over et langsiktig samarbeid med Innovasjon Norge.

Stacc landet gigantavtale med Innovasjon Norge

Skal levere en komplett løsning for saksbehandling av lån, tilskudd og garantier til norske bedrifter.

Publisert

Avtalen mellom Stacc og Innovasjon Norge har en samlet verdi på cirka 47 millioner kroner over en fire års periode.

– Vi er utrolig glade for å inngå denne avtalen og ser frem til et strategisk og langsiktig samarbeid med Innovasjon Norge, sier Geir Nordrik, daglig leder i Stacc.

Målet er at Innovasjon Norge skal få en moderne og fleksibel løsning der man kan forenkle og forbedre kredittprosessen, raskt kan etablere nye produkter, og samtidig sikre at regulatoriske krav, dokumentasjon og sporbarhet ivaretas på en effektiv måte, opplyser partene i en pressemelding.

– Målsettingen med den nye løsningen fra Stacc er både å sikre en bedre og mer smidig kundeopplevelse og en bedre arbeidshverdag for alle involverte i finansieringsområdet i Innovasjon Norge, sier Leon Bakkebø, direktør for finansiering i Innovasjon Norge.

Han legger til:

– Stacc viser at vi har fremoverlente, kompetente og innovative finansteknologiske miljøer i Norge som kan konkurrere mot de beste og største i verden på dette området.

– Dette er også et utviklingsrettet samarbeid som vil bidra til å muliggjøre viktige ambisjoner i vår selskapsstrategi, sier Bakkebø.

Automatisert behandling

Avtalen mellom Innovasjon Norge og Stacc innebærer en komplett saksbehandlingsløsning som kombinerer bedriftsanalyse og automatisert kredittprosess til Innovasjon Norge.

Løsningen omfatter automatisert behandling av lånesøknader, bedriftsanalyse, kredittbehandling, tinglysning, utbetaling og administrasjon.

Kontrakten med Innovasjon Norge er har en avtaleperiode på inntil syv år, og prosjektet starter høsten 2021 og er planlagt ferdigstilt i løpet av høsten 2022.