tesla

Spørsmålstegnene hoper seg opp rundt Tesla før kvartalsrapport

Færre elbiler selges i Europa, og med stadig flere konkurrenter står Tesla i en skvis. Tirsdag slippes årets første kvartalsrapport og vondt kan bli til verre.

Tesla-sjefen Elon Musk.
Publisert Sist oppdatert

Færre elbiler selges i Europa, og med stadig flere konkurrenter står Tesla i en skvis. Tirsdag slippes årets første kvartalsrapport og vondt kan bli til verre.

Masseoppsigelser og kinesisk konkurranse har sendt Tesla-aksjen på en vond kurs. Før rapporten for første kvartal publiseres på tirsdag, har aksjen til Elon Musks elbilselskap nesten halvert seg. Den er ned 41 prosent siden starten av 2024.

Én Tesla-aksje koster mandag 147 dollar, aksjen var på topp i 2021, da kostet den 407 dollar.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Investorene håper på positive svar når tallene for første kvartal slippes, men lite peker i retning av det. For første gang siden pandemien har Tesla rapportert om nedgang i salg. Det har også kommet opplysninger om masseoppsigelser og kutt i arbeidstiden ved fabrikken i Shanghai, som følge av mindre etterspørsel.

Tesla har svart på det lunkne salget med å kutte prisene i flere land. Teslas Model 3 blir nå 2000 euro billigere i Tyskland, der prisen blir 40.990 euro, tilsvarende litt over 480.000 kroner.

– Prisene må endres ofte, slik at produksjonen passer til etterspørselen, skrev Musk søndag på X/Twitter , som han også eier.

Så gjenstår det å se om det er nok til å snu en negativ trend. I Europa går elbilsalget feil vei. 14,2 prosent av nybilsalget var tidligere elbiler, men nå ligger tallet på 12 prosent.

(©NTB)