NY STARTUP

Spond-gründeren får med seg Birger Magnus og Geir Førre i nytt selskap

Zerolytics skal hjelpe store selskaper med å nå klimamålene, men gründeren vil ikke avsløre hvordan.

Publisert Sist oppdatert

– Vi skal lage en plattform for å hjelpe store, globale selskaper med å nå «net zero», sier Per-Otto Wold.

Han har tidligere bygget opp analyseselskapet Point Carbon, som ble solgt for 1,1 milliarder kroner, og den populære fritidsorganiserings-appen Spond.

Nå er han i gang igjen, sammen med sin tidligere medgründer i Point Carbon, Atle Christiansen.

Det nye selskapet heter Zerolytics, og ble ifølge Brønnøysundregistrene registrert i sommer. I november ble det tilført kapital, men Wold vil ikke avsløre hvor mye.

Kjente investorer

Blant investorene er det flere kjente navn, deriblant Geir Førres investeringsselskap Firda, Spacemaker-gründer Anders Kvåle, og styregrossist Birger Magnus. Gründerne har også skutt inn penger.

– Vi er jo i den heldige situasjonen at vi kjenner en del folk. Så vi har kjørt det du kan kalle en uformell første runde. Den ble overtegnet uten at vi egentlig hadde gått ut i markedet, sier Wold.

Selskapet er i gang med å rekruttere. Ifølge gründeren, som også fungerer som daglig leder, er flere av de som var med å bygge opp Point Carbon med på det nye prosjektet.

Sparsom med detaljene

Nøyaktig hva den nye plattformen skal gjøre og hvordan den skal fungere, bortsett fra kongstanken, er Wold svært tilbakeholden om. Han avviser imidlertid at de setter sammen teamet først og utvikler ideen etterpå.

– Vi har en konkret idé. Nå er vi ute og snakker med potensielle kunder, sier Wold.

– Det er et spennende og viktig «space», og vi har satt sammen et utrolig godt team. Jeg tror vi kan få til mye spennende, sier han.

Flere oppstartsselskaper har satset tungt på å hjelpe andre med å nå klimamål de seneste årene, deriblant Ducky og Celcia. Shifters egen oversikt over emisjoner i oppstartsbedrifter viser at omtrent 40 prosent av alle investorkroner havner i hendene på gründere som jobber med klima og miljø.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Ja, takk!