Daglig leder og gründer i Fleks, Petter Kjøs Utengen.

Sparebank1 tungt inn i bilabonnement

Banken blir sammen med Bertel O. Steen største eier i Fleks. Emisjonen verdsetter bilabonnementselskapet til 700 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Sparebank1 er største deltager i emisjonen. De går inn med 255 millioner kroner.

Fleks eies i dag av Bertel O. Steen, og har 1500 biler i flåten. Ambisjonen de neste to årene er å vokse til over 6000 biler, melder selskapet.

Avtalen gjør at Sparebank1 og Bertel O. Steen blir jevnbyrdige eiere i Fleks, med en eierandel på 47,2 prosent hver.

Investorene Strømstangen og NWT Media deltar også i emisjonen og sammen med selskapets ledelse representerer de resterende eierandeler i Fleks.

– Fleks får med dette en sterk og langsiktig eierkonstellasjon med fokus på teknologi, innovasjon og kunderettede løsninger. Fleks har store ambisjoner videre og med denne avtalen tilføres selskapet ytterligere kraft og ressurser som blir viktige i utviklingen av bilabonnement, sier Simona Trombetta, direktør for kjedeutvikling og tjenester i Bertel O. Steen og styreleder i Fleks.

Økende interesse

Fleks har sitt utspring fra Bertel O. Steen og har i dag over 20.000 registrerte brukere av tjenesten, opplyser selskapet.

– Vi ser at interessen for bilabonnement øker kraftig, og at stadig flere vurderer denne formen for bilhold. Fleks har allerede doblet antall biler på seks måneder og markedspotensialet fremover er veldig stort, sier Petter Kjøs Utengen, gründer og daglig leder i Fleks.

I neste steg planlegger selskapet utvidelse til flere byer, og ser på blant annet Stavanger, Bergen, Trondheim, Tromsø og Kristiansand, ifølge gründeren.

Hverdagsøkonomi

Rune G. Surland er styreleder i Sparebank1-alliansens egen mobilitetssatsing, Sparebank1 Mobilitet. Han er svært fornøyd med avtalen og forteller at bilabonnement passer godt inn i Sparebank1s strategiske satsing.

– Vi jobber hele tiden for å gjøre hverdagsøkonomien enklere for kundene. Bilhold er en sentral del av hverdagen for veldig mange, og en vesentlig utgiftspost, uttaler Surland.

– Vi ønsker derfor å tilby nye og nyttige løsninger også innenfor dette området. Eierskapet i Fleks åpner flere spennende muligheter som vi gleder oss til å utforske videre, sier han.

Miljø og lommebok

I dag er 70 prosent av Fleks’ bilpark elektrisk. Innen 2023 er ambisjonen at 95 prosent av bilene skal være elektriske.

– Et fleksibelt bilhold hvor du får tilgang til bilen når du trenger den, bidrar til at færre trenger å eie bil selv. Det er positivt for både miljøet og lommeboka, sier Utengen.

Selve transaksjonen skjer ved en rettet emisjon på til sammen 290 millioner kroner i Fleks som gjennomføres medio juli.

Sparebank1 investerer 255 millioner kroner i Fleks, likt fordelt mellom Sparebank1 Finans Østlandet, Sparebank1 Finans Midt-Norge og Sparebank1 Nord Norge. I tillegg overføres Sparebank1 Mobilitet, med en verdi på 74 millioner kroner, til Fleks i en styrket satsning under felles merkevare.

Nylig hentet også Imove, som tilbyr abonnementsløsning med fast månedspris for elbil, 160 millioner kroner.