Carl Christensen of Spacemaker. Photo: Per-Ivar Nikolaisen
Carl Christensen of Spacemaker. Photo: Per-Ivar Nikolaisen

Spacemaker inngår millionavtale med Obos

Teknologien levert av Spacemaker blir en standard for alle større Obos-prosjekter.

Publisert Sist oppdatert

Obos og Spacemaker har inngått en ny langsiktig samarbeidsavtale verdt over 20 millioner kroner.

– Måten vi planlegger, utvikler og designer våre samfunn følger fortsatt veldig tradisjonelle strukturer og er ikke tilpasset de stadig økende utfordringene vi alle står overfor, sier styreleder og medgründer Anders Kvåle i Spacemaker i en pressemelding og legger til:

– Obos er en aktør som i stor grad går foran og drar med seg hele bygg- og anleggsindustrien inn i det 21. århundre. Vi er veldig stolte av at de har valgt Spacemaker som en strategisk partner på denne viktige reisen.

Bærekraftige byer

Spacemaker har opplevd rask vekst siden lanseringen i 2016, og regnes i dag som en av landets heteste startups. I sommer fortalte gründer Carl "Calle" Christensen om hvordan de var opptatt av å hente kapital tidlig, og har ofret egne eierandeler for å gi nyansette en god lønn.

I dag har de over 100 ansatte fordelt på sitt norske hovedkontor og tre internasjonale lokasjoner. Selskapets mål er å bistå utviklere og arkitekter med å bygge mer bærekraftige byer ved hjelp av kunstig intelligens.

Obos var tidlig ute med støtte til Spacemaker og bidro i deres produktutvikling. Den nye avtalen er en sentral milepæl for det unge teknologiselskapet.

Teknologien levert av Spacemaker vil inngå som en standard for alle større Obos-prosjekter i en tidlig fase. Implementeringen starter umiddelbart i både Norge og Sverige.

– Teknologileverandører som Spacemaker spiller en sentral rolle når man i fremtiden skal skape bygg og boliger som tilfredsstiller klimaendringer, befolkningsvekst og urbanisering. Nå ser vi frem til å implementere kunstig intelligens (AI) i alle nye Obos-prosjekter fremover, sier Obos-sjef Daniel Kjørberg Siraj i pressemeldingen.

Obos er en av Nordens ledende bolig- og eiendomsutviklere med over 5500 boenheter under utvikling i Norge og Sverige, samt 700.000 m2 næringseiendom.

Powered by Labrador CMS