Silje Landevåg ser frem til å starte opp som tidligfase-investor. For å komme igang har hun fått god hjelp av Startuplab
Silje Landevåg ser frem til å starte opp som tidligfase-investor. For å komme igang har hun fått god hjelp av Startuplab

Solgte deler av livsverket til Witzøe-familien: Nå skal hun investere i startups

Silje Landevåg solgte seg ned i nettbutikken Get Inspired. Nå saumfarer hun Startuplab og andre gründerhuber i jakten på den neste suksessen.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg har vært gjennom gründerreisen og fått masse erfaring gjennom 12 år i ulike vekstfaser. Spesielt innen forretningsutvikling og digital markedsføring, sier Silje Landevåg.

I desember solgte hun deler av selskapet Get Inspired, som en strategisk satsning mot en karriere videre som gründer og investor, forteller hun.

Nå skal hun gå inn med kapital og markedskompetanse i det hun kaller «spennende vekstselskaper».

Landevåg har tatt flyet fra hjembyen Trondheim til Oslo. Denne fredagen i begynnelsen av september har hun vært på speed dating med gründere på Startuplab i Forskningsparken i Oslo.

Med sitt nye investeringsselskap, Do it With Passion, forkortet Diwp by Silje, har hun som mål å investere i 2-3 selskaper det neste året.

Erfaringen og kapitalen hun tar med seg, stammer fra Get Inspired, som hun grunnla i 2009. Nettbutikken har hun drevet sammen med broren sin siden 2011. Hun eier fortsatt 20 prosent av selskapet.

Nå har hun derimot gått løs på et nytt kapittel.

– Mange er sterke på teknologi og skalering av drift. Så ser jeg helt klart et behov i markedet for min kompetanse innen markedsføring. Jeg gleder meg til å være med på verdiskaping og lære mer om nye bransjer, samt dele av mine erfaringer med gründere som vil opp og frem, sier hun.

Co-investererer gjerne

Salvesen & Thams, hvor Witzøe-familien er største eier, kjøpte seg i fjor høst opp til majoritetseier av den nettbaserte sportsbutikken Get Inspired.

Da hadde Landevåg bygget opp selskapet fra kjøkkenbordet hjemme, til en butikk med 70 ansatte og 400 millioner kroner i omsetning.

Det Trondheimsbaserte investeringsselskapet er største aksjonær i blant annet restaurantkjedene Bit Bite, Jordbærpikene og Sabrura. I tillegg er det storaksjonær i Rørosmeieriene, samt flere industri og eiendomsselskaper i Trøndelag.

Salvesen & Tams eier også tidligfase-investeringsselskapet Wiski Capital, som har blant annet Tibber, Disruptive Technologies og Easee i porteføljen.

Landevåg har også investert i Salvesen & Thams, som rapportert av E24 i vår, og sier at det kan gjerne være muligheter for co-investeringer med de i fremtiden. Hun ser blant annet jevnlig på case sammen med Øystein Skiri i Wiski Capital.

Kompetente penger

Silje Landevåg har ikke hugget i stein hva slags investor hun vil være. Enn så lenge screener hun markedet, møter gründere og lærer så mye som mulig.

Litt hjelp har hun fått fra Startuplab.

– Å knytte sammen gründere og investorer, er en av de viktigste jobbene vi gjør. Det er noe vi jobber med hver eneste dag, sier Investment Manager Lise Fulland.

Fulland og head of investments, Gisle Østereng, har satt av tid for å hjelpe Landevåg i gang med konkrete tips og råd for å bli startup-investor. De har også satt opp møter med aktuelle selskaper.

De er derimot selektive rundt hvem de slipper inn døren. Det er ikke mange investorer som er så tidlig i løpet som Landevåg, som investeringsteamet setter av tid til å hjelpe.

«Kompetente penger» er et stikkord duoen trekker frem.

– Hun har bakgrunn som en vellykket gründer. Vi tar ikke inn penger fra gaten. Det er kompetente penger som vi tror er en god match for flere av selskapene hos oss, sier Østereng.

Fulland trekker frem Landevågs erfaring med markedsføring.

– Vi har ofte selskaper med en teknologisk slagside. De er gode på produkt og teknologi, men kanskje ikke like gode på branding og marketing. Sånn sett kan det være en god match å finne en investor som er sterk på det området, som Silje, sier Fulland.

Har ikke sett seg ut spesifikke bransjer

Selv om Landevåg har erfaring med e-handel og treningstøy, er det ikke nødvendigvis der hun leter etter nye selskaper. Hun er åpen for det aller meste.

På Startuplab har hun nå møtt en håndfull selskaper, innen blant annet e-helse og revisjon.

For at hun skal investere ser hun for seg et selskap som har erfaring fra markedet, og som har på plass en godt og solid team.

– Hjertet mitt banker for utvikling og et mer bærekraftig Norge. Jeg er mer sulten enn noen gang. Å gå inn i tidligfase-selskaper ser jeg på som en naturlig forlengelse av arbeidet med Get Inspired, sier hun.

Powered by Labrador CMS