Norsk Solar ble etablert av gründerne Petter Berge, Øyvind Vesterdal, Are Selstad, Murshid Ali og Lars Helge Helvig i Stavanger i 2017.

Solgründerne i Norsk Solar henter 130 millioner kroner

Investeringsselskapet Aega kommer inn på eiersiden i Norsk Solar.

Publisert Sist oppdatert

Det unge solenergiselskapet Norsk Solar henter 130 millioner kroner i kombinert gjelds- og egenkapitalfinansiering.

Selskapet har vokst i høyt tempo og omsatte i fjor for over 40 millioner kroner. Selskapet har bygget solkraftverk i blant annet Ukraina og Pakistan, og er nå i ferd med å posisjonere seg som en ledende aktør innen finansiering og bygging av solkraft til store multinasjonale bedrifter i utviklingsland.

I ledelsen i dag sitter Øyvind Vesterdal, Petter Berge samt Huddlestock-gründer Murshid Ali.

Runden ledes av det børsnoterte investeringsselskapet Aega ASA og Valinor AS, mens SR-Bank er tilbyder av gjeldsfasilitet. Etter det Shifter forstår vil Valinor sitte med over halvparten av aksjene etter finansieringsrunden.

– Dette er et selskap som er ledet av et usedvanlig sterkt gründerteam, med engasjement og drivkraft for å redusere karbonavtrykket i dag. De har fått til utrolig mye bra siden etableringen i 2017, og det vi ser frem til å være med på reisen videre, sier Nils Petter Skaset, CEO i Aega ASA.

Prises til over 300 millioner kroner

Så langt er 100 millioner kroner sikret, og selskapet skal hente ytterligere 30 millioner kroner før runden lukkes i løpet av en måned.

I en børsmelding fra Aega kommer det frem at selskapet kjøper seks prosent av aksjene i Norsk Solar for 20 millioner kroner. Det priser selskapet til over 300 millioner kroner.

Primært eier og drifter investeringsselskapet solparker i Italia, men mandatet tillater også finansielle investeringer i fornybar energi «som kan generere betydelig verdi» for selskapets aksjonærer.

«Investeringen i en hurtigvoksende aktør som Norsk Solar faller definitivt under denne kategorien», sier Skaset.

I løpet av 2020 forventer Norsk Solar en økning av omsetningen, blant annet fra større prosjekter i bedriftsmarkedet i Sør-Øst-Asia og Latin Amerika.

Norsk Solar ble etablert i 2017 ved hjelp av kapital fra Valinor, som også er den største investoren i selskapet. Valinor er også storaksjonær i Zaptec.