fusjon

Soiltech tjener godt på avfall fra prosessindustri - nå sikter selskapet mot Oslo Børs

Jon Trygve Berg i Sarsia er en fornøyd investor.

Partner i Sarsia Jon Trygve Berg.
Publisert Sist oppdatert

Det 13 år gamle Sarsia-selskapet Soiltech spesialiserer seg på bærekraftig behandling, resirkulering og ansvarlig håndtering av forurenset vann og faste industriavfall på stedet. 

Selskapet har flere kunder i oljesektoren, blant annet Equinor. Og i den bransjen er marginene som kjent ganske bra. Soiltech-gruppen omsatte for 227 millioner kroner i 2023 og fikk et resultat på 27 millioner kroner. 

Nå vil selskapet fusjonere med Oceanteam, en investeringsplattform for marine og offshore eiendeler med særlig fokus på energiomstillingen. 

Planene ble annonsert torsdag kveld.

Styrene i begge selskapene mener at sammenslåingen vil skape merverdi for både selskapene og deres aksjonærer sammenlignet med å operere separat.

Ifølge en pressemelding vil Oceanteam overføre om lag 21 millioner kroner i kontanter til Soiltech. Etter fusjonen vil Soiltechs aksjonærer eie 93,35 % av det kombinerte selskapet, mens Oceanteams aksjonærer vil eie 6,65 %.

Fornøyd investor

Sarsia-partner Jon Trygve Berg sier til Shifter at Sarsia er positiv til at Soiltech klarer å vokse både organisk og ikke-organisk. 

– Vi er imponert over ledelsen i Soiltech sin evne til å identifisere gode og relevante samarbeidspartnere og evne til å effektivt gjennomføre M&A-prosesser. Sarsia tror at denne transaksjonen vil styrke Soiltech som selskap og styrke deres posisjon som en ledende leverandør av tjenester for å resirkulere avfall fra prosessindustrien, sier han.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Vil på Oslo Børs

Som en del av fusjonen vil Soiltech bli konvertert til et allmennaksjeselskap og søke notering på Euronext Oslo Børs eller Euronext Expand under navnet Soiltech ASA. Gjennomføringen av fusjonen er betinget av blant annet godkjenning av denne noteringen av Oslo Børs og er ventet gjennomført rundt tredje kvartal 2024.