edtech

Softbank selger seg ut av Kahoot

Aksjene selges til globalt vekstfond.

Eilert Hanoa, administrerende direktør i Kahoot.
Publisert Sist oppdatert

Softbank selger seg helt ut av Kahoot.

Det går frem av en børsmelding fra selskapet fredag morgen.

Nyheten ble godt mottatt av investorene på Oslo Børs. Kahoot-aksjen stiger 27 prosent fra start.

73,5 millioner aksjer som er holdt gjennom 100 prosent Softbank-kontrollerte SB Northstar, blir solgt til General Atlantic i to omganger denne høsten.

Aksjeposten utgjør en eierandel på 15,02 prosent. Det er ventet at General Atlantic blir selskapets største eier etter transaksjonene er gjennomført.

Softbank har vært investert i edtech-selskapet siden 2020, men tar nå trolig et betydelig tap ettersom kursen har stupt de siste årene.

Den totale investeringen er anslått av Dagens Næringsliv til å være på fem milliarder. I januar, da Kahoot-aksjen stod i 3o kroner, var papirtapet på to milliarder kroner. Nå er ikke prisen som General Atlantic betaler kjent, men torsdag stod aksjekursen i 17 kroner.

Gitt at det er kjøpsprisen, er papirtapet på 3,7 milliarder kroner.

Takker for laget

– Vi er veldig takknemlige for partnerskapet med Softbank over de siste to årene, sier Kahoot-sjef Eilert Hanoa i en kommentar.

Chris Caulkin i General Atlantics europeiske teknologiavdeling sier at de tror Kahoot har signifikant potensial for videre vekst.

– Kahoot er i en god posisjon for skalering, og vi ser frem til å støtte Eilert og Kahoot-teamet i årene som kommer, fortsetter han.

General Atlantic er et PE-fond som investerer i vekstselskaper. Siden starten i 1980 har de investert i over 445 selskaper.

Fondet har over 73 milliarder dollar i forvaltningskapital og har ansatte spredt over hele verden.

Jaktet på Kahoot siden 2015

Kahoot-gründer Johan Brand skriver på Linkedin at General Atlantic første gang tok kontakt med Kahoot i 2015 med melding om at dersom noen store investorer ønsket å selge, så var de fondet å selge til.

– Jeg håper de vil være en stabil, langsiktig og støttende investor, sier Brand.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Hvilken bransje jobber du i?*