Snö-teamet, f.v. Max Samuel, Magne Uppman, Kremena Tosheva og Teodor Bjerrang.

Snö Ventures nye fond fant sin første nordiske investering i L.A.

Investeringsselskapet bruker to millioner dollar fra sitt nye storfond på norsk gründer i California.

Publisert

Selskapet heter Mentorcam og er startet av Rune Løhr Hauge og ungarske Benjamin Balazs.

Forretningsideen er å lage en markedsplass der folk kan få skreddersydde karriereråd fra et forbilde, eller en de gjerne vil ha som mentor.

Beholder 25 prosent

Prisen for et videoklipp på noen minutter vil være på 20–300 dollar og av dette tenker Mentorcam å beholde en «cut» på 25 prosent, skriver Finansavisen.

– Når vi går inn og investerer i et selskap er vi opptatt av å finne de gründerne som har x-faktoren. Rune har de kvalitetene som skal til for å skape en stor suksess. Vi er ekstremt imponert over det han har fått til, sier Magne Uppman, daglig leder i Snö Ventures til avisen.

Totalt henter Mentorcam 4,1 millioner dollar, cirka 35 millioner kroner. Blant øvrige investorer finner man General Catalyst, Goodwater Capital og Y Combinator.

Lanserte fond og Thiel-samarbeid

Det var i juni i år at Snö Ventures lanserte sitt andre fond. En stor nyhet var at teknologilegenden Peter Thiel var en av investorene og at han også gikk inn rollen som «strategisk partner» i selskapet.

Det var mye takket være Max Samuel, partner i SNÖ Ventures, som jobbet tett med Thiel i seks år, før han flyttet til Norge i fjor.

– Jeg tror det går tilbake til da han flyttet fra San Francisco til Los Angeles. Han har en teori om at de store tradisjonelle startup-økosystemene er mettet, sa Max Samuel til Shifter i juni, da det nye fondet og samarbeidet med Thiel ble kjent.

Med en slik kobling til California var det kanskje ikke så rart at det første selskapet på listen har hovedkontor i Los Angeles, selv om fondet i utgangspunktet skal ha et nordisk perspektiv.

– Svenske investorer investerer nesten utelukkende i Sverige, danske i Danmark, og så videre. Vi tror på å forene Norden, og å bringe talenter, ideer, kapital og ekspertise sammen. Det nordiske økosystemet, og Norden for øvrig, vil dra nytte av det, sa Magne Uppman til Shifter.

Åpnet for større perspektiv

Men han åpnet også for et noe videre perspektiv og forklarte at Snö ser på seg selv som et bindeledd Norden og resten av verden, særlig USA.

Snö på seg selv som et bindeledd mellom Norden og resten av verden, og spesielt USA.

– Vi tror at vi er i en veldig spesiell posisjon, som fond, med Max sitt nettverk og Thiel-linken. Nettverket vårt kan virkelig hjelpe norske selskaper, og det er en del av strategien, sier Uppman.