Konkurs

Slutt for mobilbetaling-startup brukt av Narvesen og Backstube 

Styret i Fygi Technologies har meldt oppbud seks måneder etter å ha blitt kåret til beste norske fintech av Mastercard.

Daglig leder i Fygi Technologies mottar prisen som årets fintech av Mastercard.
Publisert Sist oppdatert

Moss-startup Fygi Technologies skulle hjelpe retailbransjen med teknologi som lot kundene scanne sine egne varer med mobilen. Teknologien ble utviklet for å fungere som et eget kassesystem.

Etter oppstarten i 2018 har selskapet til gründer Espen Lippert gjennomført pilotprosjekter med både Europris og Mester Grønn. 

I januar 2022 hentet selskapet 14,5 millioner kroner og kunne fortelle om en mellomstor norsk kunde med 30 utsalgssteder. Men omsetningen i 2022 var likevel på kun 241.412 kroner med et resultat før skatt på minus 11,5 millioner. 

Senere skulle selskapet få napp hos bakekjeden Backstube og Reitan Conveniences Narvesen-kjede. 

Et pågående salgsprosjekt rettet mot tyske bensinsstasjoner, hadde potensial for å få ut Fygis teknologi i over 12500 salsgssteder på kontinentet.

Til DN fortalte Lippert nylig at Fygi hadde landet en avtale med svenske Swish som omtales som Sveriges svar på Vipps.

I mars kunne daglig leder Amund Skaaden bekrefte overfor Shifter at selskapet hadde reddet i land en mindre kapitalrunde mot eksisterende aksjonærer. 

Fygi gikk også helt til topps i Mastercard Lighthouse-kåringen av beste norske fintech-selskap så sent som 26. mai i år.

Det skulle likevel ikke holde. Nå har styret meldt oppbud.

Oppbudsbegjæringen bekreftes av bostyrer og advokat Johan Rysst-Heilmann i Varder, som for tiden jobber med å få oversikt over verdiene i boet. 

– Utover møbler og kontorrekvisita er det først og fremst programvaren som en potensiell verdi, sier han til Shifter. – Vi regner med en budrunde på den.

I regnskapet for 2022 er de immaterielle verdiene bokført til rundt 13 millioner kroner. 

Selskapet hadde 5,1 millioner i gjeld. Selskapet har i perioden 2019 - 2021 lånt 5,4 millioner kroner enten direkte fra eller med garanti fra Innovasjon Norge. I tillegg mottok selskapet i 2020 1,8 millioner kroner i koronatiltak.

Så langt har ingen kreditorer meldt seg til bostyrer.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.