It

Slår seg sammen for å bygge nisje-nettverk for IT-konsulenter

Soco, Gnist og Forse inngår strategisk samarbeid for å bygge IT-nettverk – får felles morselskap og Driv Kapital som ny eier. 

(f.v.) Ellen-Marie Bjerknes Nygård (leder Gnist), Terje Andersen (leder Forse), Marius Mæle (leder SOCO), Fredrik Bysveen (med-gründer Driv Kapital) og Fredrik Kongsli (med-gründer Driv Kapital).
Slår seg sammen: (f.v.) Ellen-Marie Bjerknes Nygård (leder Gnist), Terje Andersen (leder Forse), Marius Mæle (leder SOCO), Fredrik Bysveen (med-gründer Driv Kapital) og Fredrik Kongsli (med-gründer Driv Kapital).
Publisert Sist oppdatert

IT-konsulentselskapene Soco, Gnist og Forse inngår strategisk samarbeid for å bygge nytt nisje-nettverk, og får Driv Kapital med som eier. 

Det melder selskapene i en felles pressemelding torsdag. 

Samarbeidet innebærer at det opprettes et nytt morselskap som skal ha 100 prosent eierskap i alle de tre selskapene. I dag eies de av gründerne og medarbeiderne. 

Driv Kapital vil kjøpe 38 prosent av aksjene, mens medarbeiderne vil fortsette å eie de resterende 62 prosentene. 

Hensikten med nettverket er å få til bedre kunde- og brukerorientering, og å bygge en sammensveiset gruppe av spesialist-miljøer innen IT-konsulentbransjen.

Videre vil selskapene beholde sine individuelle merkevarer mens de samarbeider tettere. 

Soco er spesialisert innen test og kvalitetssikring, Gnist innen teknologiledelse, tech-leads, produktledelse og smidig coaching, mens Forse er spesialisert innen Microsoft .NET og mobilutvikling, med tjenester som inkluderer iOS og Android.

I følge pressemeldingen har både Soco, Gnist og Forse levert lønnsom vekst i en årrekke, og har allerede samarbeidet i oppdrag for felles kunder ved flere anledninger.

Både ledelse og ansatte i de respektive selskapene, tilsammen 133 personer, fortsetter som før.

Vil samle flere

Avtalen mellom Soco, Gnist, Forse og Driv Kapital må formelt godkjennes av Konkurransetilsynet, med avgjørelse forventet i midten av februar.

– Nå samler vi tre av Norges fremste spesialist-miljøer under én paraply. Frihet, flat struktur, transparens og verdibasert ledelse er det som kjennetegner kulturen vår, og vi har kompletterende kompetanse innen digital produktutvikling, sier Marius Mæle, daglig leder i Soco.

Over tid er planen å videre invitere flere spesialist-miljøer inn i gruppen.

–  Vi er på utkikk etter ambisiøse selskaper som utfyller tjenestetilbudet vårt. For oss er det folk og fag som kommer først, og vi er opptatt av å kunne tilby faglig bredde og karrieremuligheter for folka våre. Våre konsulenter har stor frihet i arbeidshverdagen, med tilsvarende stort ansvar, sier Mæle.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.