Skyfall har blant annet investert i Otovo-teamet. Øverst: Stein Magnus Jodal, Kristian Klette, Mette Rye-Larsen, Andreas Thorsheim, Christel Mathiesen,
Nederst: Fredrik Hertzberg, Simen Jørgensen, Rikard Eide og Tormod Engesæth Foto: Jon Gorospe

Skyfall Ventures henter 50 millioner til fond

Etter flere suksess-investeringer i blant annet Otovo og Kolonial, starter det norske VC-selskapet eget fond.

Publisert Sist oppdatert

Skyfall Ventures har hentet 50 millioner kroner til sitt første venturefond. Det melder Finansavisen.

Investeringsselskapet har tidligere investert i store norske selskaper som Kolonial, Spiff, Otovo og Nabobil. Nå har de lansert sitt første venturefond.

– Etter å ha investert i og jobbet med mange av Norges mest interessante oppstartsselskaper, bestemte vi oss for at det var på tide å starte et fond. Vi har nå hentet 50 millioner kroner og den første investeringen er allerede gjort, sier Managing Partner Espen Malmo i Skyfall Ventures til Finansavisen.

Selskapet ble startet av flere tidligere gründere, fra blant annet Kolonial og Nyby. De har også fått med seg flere investorer fra samme miljø, blant annet Nabobil-gründer Christian Hager og Børge Astrup fra Puzzel. Eiendomsinvestorene Montin og Urabanium Gruppen er med, i tillegg til Sissener–familien.

Den første investeringen fra fondet er Age Labs, som bruker maskinlæringsteknikker på store biodatasett for å utvikle tjenester knyttet til biologisk aldring.

– Selskapet har et av de sterkeste gründerteamene vi har sett på lenge og en teknologi som er veldig spennende, sier Malmo.

Og selskapets portefølje er fylt med kjente startups over flere bransjer. Både Fjong, Tise, Strise og Alva er på listen som inneholder til sammen 15 selskaper.

– Vi har investert over 25 millioner kroner og dagens porteføljeverdi er betydelig høyere. Midlene har kommet fra eierne, i tillegg til at vi har fått tillit som forvalter av pre-såkornmidler fra Innovasjon Norge, sier Malmo.