Investor Espen Malmo (innfelt) i Skyfall Ventures har kjempetro på den Singapore-baserte kryptoanalyseplattformen til gründer Alexander Svanevik.

Skyfall doblet innsatsen i Nansen: «Har sjelden sett så bra vekst på så kort tid»

Kryptoanalyseplattformen Nansen sikter på 100 millioner kroner i abonnementsinntekter neste år.

Publisert

Kryptoanalyse-plattformen Nansen ble gründet av blant andre nordmannen Alexander Svanevik for et drøyt år siden.

Denne uken ble det kjent at det anerkjente venturefondet Andreessen Horowitz førte an i en finansieringsrunde på 12 millioner dollar, tilsvarende drøyt 100 millioner kroner, i det unge selskapet.

Andreessen Horowitz kan skilte med porteføljeselskaper som Twitter, Facebook og Airbnb.

Investeringsselskapet lanserte nylig et gigafond på hele 2,2 milliarder dollar, myntet på nettopp kryptoinvesteringer. I arbeidet med å finne de beste mulighetene, tok det i bruk analyseverktøyet til Nansen kort tid etter at selskapet ble startet, forteller gründer Svanevik.

– Vi holdt dialogen fra seed-runden vår i oktober. De likte utviklingen vi hadde og ønsket til slutt å lede serie-A-runden, sier han.

Selve pitchen ble holdt direkte for fondets grunnlegger, Ben Horowitz. I tillegg gikk partner i fondet og supergründer Chris Dixon inn med private midler.

Supergevinst for Skyfall - dobler innsatsen

Blant de øvrige investorene i denne runden er norske Skyfall Ventures. De deltok allerede i såkornsrunden i fjor, sammen med en rekke norske og utenlandske engleinvestorer, og har nok fått en solid papirgevinst allerede.

I denne runden prises nemlig Nansen, som er basert i Singapore, til 75 millioner dollar - 643 millioner kroner. Partene vil ikke oppgi hva inngangsbilletten var i fjor, men innovasjonsdatabasen Dealroom anslår et sted mellom 4 og 7 millioner dollar, altså opptil 60 millioner kroner. I så fall har engleinvestorene fått igjen tigangeren på under ett år - på papiret.

– Utviklingen i Nansen har vært helt fantastisk, både på bruker- og inntektssiden. Selskapet lanserte sitt produkt for kun 14-15 måneder siden og vi har sjelden sett så bra vekst på så kort tid, sier daglig leder i Skyfall Ventures, Espen Malmo.

I den nye A-runden dobler Skyfall sin investerte kapital i selskapet. Venturefondet kan investere maksimalt 5-8 millioner kroner per selskap.

– Så det er innen det intervallet vi befinner oss i Nansen nå, sier Malmo.

100 millioner neste år

Hittil i år har Nansen mer enn femdoblet omsetningen fra i fjor, ifølge gründeren. Staben teller 30, fordelt på syv ulike land. Svanevik forteller videre at han aldri har vært i samme rom med begge medgründerne Evgeny Medvedev og Lars Bakke Krogvig.

De friske pengene skal gå til å utvide teamet, skalere infrastrukturen, samt mer markedsføring.

– Generelt ønsker vi å ha minst to års «runway», og det får vi til selv med dobling av teamet vårt til 60, ifølge Svanevik.

Allerede til neste år sikter Nansen på å ha abonnementsinntekter (annual recurring revenue, ARR) på rundt 100 millioner kroner.

Drømmen

Skyfall-sjefen Malmo drømmer om at Nansen skal bli en form for «Bloomberg for krypto».

– Og hvis fremtidens finans er desentralisert og bygget på blockchain-teknologi, som vi tror, vil behovet for innsikt bli enormt. Siden transaksjoner gjort på blockchains er åpent tilgjengelig og kode er «open source» er det ufattelig mye spennende et analyseverktøy som Nansen kan levere på i fremtiden, sier han.