Simon Rudd og Marinette Hexeberg i TheFactory
Simon Rudd og Marinette Hexeberg i TheFactory

Simon Ruud og Marinette Hexeberg leder storsatsing i TheFactory. Varsler samarbeid som vil ta selskapet til nye høyder

De nyslåtte lederne har også et tips til de som vil posisjonere seg for en lederrolle i ung alder.

Publisert Sist oppdatert

Over flere etasjer, i et anonymt bygg ikke lang fra Stortinget, har TheFactory det siste året jobbet med flere planer for vekst.

TheFactory startet som en akselerator for fintech-startups i 2016. Under ledelsen til gründer og daglig leder, Ingar S. Bentsen, har selskapet vokst til å bli mye mer: Akselerator, inkubator, investor, «innovasjonsmiljø» for oppstartsselskaper innen fintech, proptech, retail og logistikk.

Shifter skrev i begynnelsen av mars om selskapets nSye fond, The Factory Norway Fund Ⅰ. Bentsen sa at fondet, som skal være på 15-25 millioner kroner, var et «vendepunkt» for TheFactory.

I løpet av 2021 skal flere satsinger rulles ut. To som har fått ansvar for to av dem, er Marinette Hexeberg (27) og Simon Ruud (29). De er nye CEOs i henholdsvis TheFactory Growth og TheFactory Academy.

Hemmelighetsfullt partnerskap

Simon Ruud startet hos TheFactory rett fra studier i USA i 2016 . Han har hatt flere roller i selskapet. Nå går han løs på sin største utfordring.

Som ny CEO i akselerator-programmet TheFactory Academy leder han et team som vurderer søkere og har ansvar for innholdet i programmet.

På trappene er et partnerskap Ruud sier blir en «gamechanger». Han vil ikke si hvem eller hva, men forteller at det vil øke antall selskaper de kan ta opp til TheFactory Academy «betraktelig».

– Vi har landet en deal som gjør at vi kan satse større. Til nå har vi tatt opp rundt 20 selskaper i året. Med dette partnerskapet, kan vi skalere veldig og ta opp over 80 selskaper til TheFactory Academy hvert år, sier han.

–Jobben er ikke ferdig etter et seks uker

Enkelt fortalt er TheFactory Academy et akseleratorprogram for gründerne. Når gründerne er ferdig med Academy, kan de gå over gangen til ny oppstartede TheFactory Growth.

– Sammen med fondet, skal Growth gi mer langsiktig og skreddersydd bistand til selskapene. Målet er å hjelpe med alt som trengs i og til vekstfasen, sier CEO i TheFactory Growth, Marinette Hexeberg.

Området Growth skal jobbe med er blant annet å finne kunder, investorer og mentorer til selskapene, nasjonalt og internasjonalt. Hjelpe med å finne mulige partnerskap. Bistå med praktiske ting som juridisk rådgiving, kontrakter og økonomistyring på avansert nivå.

Hexeberg forteller at Growth er etablert som en egen enhet under TheFactory-paraplyen fordi de så at det var et problem at de ikke kunne følge og hjelpe selskapene over i nye faser.

– Jobben er ikke ferdig etter tolv uker. Selv om det er et intenst program, som vi mener er svært godt, er det fortsatt mye arbeid som kreves for å rigge et selskap til vekst. Målet til TheFactory er at så mange gründere som mulig skal lykkes. Ved å gi en helhetlig tjeneste, som følger selskapene over tid, øker sjansene for suksess.

–Man blir jo litt redd

Både Hexeberg og Ruud ser frem til å være med på å forme utviklingen til TheFactory. Ingen av dem tvilte på om de var klare for ansvaret da de ble spurt om å lede hver sin enhet.

– Det er en spennende tid å bli leder på. Med hjemmekontor som den nye normalen, er det flere åpenbare utfordringer med å fange opp ting, og bygge samhold i teamet. Men jeg ser på det som en kul utfordring, sier Hexeberg.

Ruud forteller at det var en overgang å måtte gi fra seg arbeidsoppgaver han har hatt i flere år.

– Jeg innrømmer at jeg har tenkt «ugh greier de dette her». Man blir jo litt redd. Men det har gått bra så langt. De har vurdere over tusen selskaper de siste året. Jeg er veldig imponert over det de har levert, sier han.

De to unge lederne anbefaler andre med lederambisjoner om å se mot oppstartsmiljøet.

Oppstartsselskaper- og miljøer er fremoverlente steder hvor alder og ansiennitet ikke er avgjørende for å komme opp og frem, mener de.

Både Hexeberg og Ruud forteller at de tidlig gikk «all inn» på det de interesserer seg for. Det har gjort at de har opparbeidet seg kunnskapen og erfaringen nødvendig for rollene de nå har.

–Jeg fant tidlig ut at innovasjon og entreprenørskap var det jeg interesserte meg mest for. Jeg meldte meg inn i studentforeningen for entreprenørskap da jeg var 18 år. Derfra ballet det på seg. Det har gjort at jeg er her jeg er nå, sier Hexeberg.

Nå får alle abonnenter hos Shifter+ 50% rabatt på årsabonnement på E24+. Les mer

Powered by Labrador CMS