strøm

Silje Landevåg og Anders Thingbø investerer i strømsparing

Elekt, som har løsninger for å redusere strømforbruket, har hentet inn 30 millioner kroner i ny egenkapital.

Tidligere Zaptec-sjef Anders Thingbø, teamet i Elekt og Silje Landevåg.
Publisert Sist oppdatert

Selskapet ble grunnlagt i 2018 av gründerne Arnt Inge Sætern, Tom Reinert Johansen og Kim Bjerkevoll.

– Etter en tidkrevende og spennende prosess fikk vi landet emisjonen, sier Arnt Inge Sætern, Gründer og CEO i Elekt.

– Tross utfordrende kapitalmarked har den økende interessen for strøm vært til stor hjelp. Energikrisen har økt interessen blant de fleste, inkludert investorene. Vi har opplevd betydelig engasjement fra investorer som deler vår visjon om å hjelpe folk med å redusere sine strømkostnader, sier Sætern.

Pengene skal brukes til produktutvikling, markedsføring og videre vekst.

De nylig innhentede midlene vil bli brukt til produktutvikling, ekspansjon til nye markeder og økt markedsføringsinnsats.

Solgte strømkunder

Denne våren har selskapet solgt strømkundene sine for å kunne rendyrke rollen som App- og teknologiselskap. De inntar nå en ny rolle i markedet mellom strømselskapene og forbrukerne.

Appen Strømpriser har nå over 1 million nedlastinger i Norden og skal gi brukerne hjelp til å ikke betale mer enn nødvendig for strømmen. I appen skal det også bli mulig å kjøpe tjenester som skal redusere strømkostnadene.

– Interessen eksploderte sist høst hvor appen på et tidspunkt var den mest nedlastede i Danmark, sier Sætern.

– Appen er for tiden under videreutvikling, og i løpet av sommeren og høsten vil den få betydelige oppgraderinger med nye tjenester som kan benyttes uavhengig av strømleverandør og nettselskap, forteller Sætern.

Spennende investorer med på eiersiden og nytt styremedlem

Elekt har allerede sterke investorer som Polaris Media og Sarsia Seed, og i den siste emisjonen har de ytterligere styrket sin investorliste med kjente navn som blant annet Silje Landevåg, gründeren av Get Inspired, og Anders Thingbø, tidligere CEO i Zaptec.

– Elekt er et teknologiselskap med forbrukertjenester som på kort tid har engasjert mange forbrukere til å spare energi. Ved å investere i selskapet ønsker jeg å bidra til vekst og et sterkt team som reduserer klimagassutslipp i en skalerbar forretningsmodell, sier Thingbø.

Landevåg går også inn i selskapets styre. I tillegg vil hun bidra med sin markedsføringskompetanse gjennom selskapet Do it with passion, som vil være en viktig partner i det videre markedsarbeidet til Elekt.

– Det blir vanvittig gøy å bruke markedskompetansen, i en helt annen bransje enn jeg tidligere har erfaring fra. Mekanismene for hvordan bygge merkevare og konvertere salg derimot er ganske like. Vi er allerede godt i gang med samarbeidet og teamet imponerer meg. Gleder meg til å være med å bygge en genial app som vil spare forbrukeren for store strømutgifter, sier Silje Landevåg.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.