Asger Hattel i Signicat.

Signicat kjøper litauisk selskap

ID-kjempen får brikkene de har manglet.

Publisert Sist oppdatert

ID-tech-tjenesten Signicat, som i Norge er mest kjent som den største leverandøren av BankID, økte omsetningen fra 253 millioner kroner i 2019 til 445 millioner i fjor. Hittil i år har selskapet allerede kjøpt opp to aktører, norske Encap Security og spanske Electronic IDentification (eID). Nå varsler selskapet at det også kjøper opp litauiske Dokobit, den største leverandøren av elektroniske signeringsløsninger i det baltiske og islandske markedet.

– Dokobit og Signicat passer godt sammen, kulturelt, kommersielt og teknologisk. Med Dokobit vil få tilgang til en hurtigvoksende og spennende del av det europeiske e-signaturmarkedet, som hittil har vært uutnyttet. I tillegg får vi med oss eksepsjonelt talent og teknologi. For oss er dette enda et viktig steg mot å kontinuerlig utvikle vårt verdiforslag for kunder over hele Europa, sier Asger Hattel, daglig leder i Signicat, i en pressmelding.

Dokobit satser, som Signicat, internasjonalt. Selskapet ble grunnlagt i Vilnius i 2008, og har utvidet til også å tilby tjenester i Estland, Latvia og Island. I likhet med Signicat tilbyr det et spekter av e-signaturløsninger, fra kundeautentisering til elektronisk signering, og har EU-sertifiseringen Qualified Trust Service Provider (QTSP) for e-signaturer og elektroniske forseglinger. Med oppkjøpet vil Signicat kunne tilby hele spekteret av løsningen for livssyklusen til elektronisk signerte dokumenter.

Oppkjøpsbeløpet er ikke offentliggjort. Avtalen ble inngått med juridisk bistand fra advokatselskapene Wikborg Rein, Sorainen og Ellex.